nieuws

Vrouwen scoren beter dan mannen bij winkelinrichting

Retailing

Vrouwen scoren beter dan mannen bij winkelinrichting

Maar liefst 50 belangstellenden namen onlangs deel aan de Workshop Winkelinrichting die RAI-afdeling Gemotoriseerde Tweewielers bij de Tweewieler Academy in Nieuwegein organiseerde. Vrouwen bleken het er tijdens de workshop een stuk beter af te brengen dan mannen.

 

NIEUWEGEIN – Maar liefst 50 belangstellenden namen onlangs deel aan de Workshop Winkelinrichting die RAI-afdeling Gemotoriseerde Tweewielers bij de

Tweewieler Academy

in Nieuwegein organiseerde. Vrouwen bleken het er tijdens de workshop een stuk beter af te brengen dan mannen.

Centraal stond de optimale inrichting van een motorzaak. Gesproken werd over de belang van rust en ruimte in de winkel: hoe houd ik de klant langer in de winkel, welke doelgroep willen we aanspreken en wat is de optimale winkelroute?

Geen opslagplaats meer

Duidelijk werd dat de winkel heden ten dage niet meer fungeert als een soort opslagplaats en dat de chaotische uitstraling van veel multi-brand winkels – mede door de grote verzameling van reclamemateriaal van de verschillende merken – niet meer van deze tijd is.

De deelnemers gingen zelf aan de slag met het tekenen van de optimale winkelinrichting, waarbij zij rekening dienden te houden met het beschikbare budget, de vierkante meters, de doelstellingen en alle onderdelen die een plaats moesten krijgen, zoals voorraadkasten, opslag voor 15 motor-/bromfietsen en dergelijke. En wat bleek, in alle vier de groepen won een vrouw… Terwijl de vrouwen binnen het deelnemersveld sterk in de minderheid waren.

 

Reageer op dit artikel