nieuws

Verkoop Halfords vertraagd

Retailing

Verkoop Halfords vertraagd

De verkoop van Halfords door Macintosh Retail Group loopt vertraging op. De huidige economische situatie maakt het voor kopers lastig de financiering rond te krijgen, aldus Macintosh Retail Group.

 

VEENENDAAL – De verkoop van Halfords door Macintosh Retail Group loopt vertraging op. De huidige economische situatie maakt het voor kopers lastig de financiering rond te krijgen, aldus Macintosh Retail Group.

Halfords werd in juli 2011 te koop gezet, verwacht werd dat het verkoopproces in december 2011 afgerond zou zijn. Er waren drie bieders: de Dutch Bicycle Group (DBG) en twee private investeerders.

Macintosh verwacht dat de uiteindelijke verkoopopbrengst van Halfords lager zal uitvallen dan de boekwaarde en neemt daarom in de jaarcijfers over 2011 een substantieel boekverlies op. Ondanks deze afboeking verwacht Macintosh dat de totale nettowinst over 2011 nog steeds zal verdubbelen ten opzichte van 2010.

Jaarlijks verkoopt Halfords 120.000 nieuwe fietsen, inclusief e-bikes. Halfords heeft een marktaandeel van ongeveer 10% in de Nederlandse markt. Union, geproduceerd door DBG, is het hoofdmerk van Halfords. Onderdelen en accessoires in de Halfords-winkels worden geleverd door Buzaglo.

Reageer op dit artikel