nieuws

Update verkoop Halfords

Retailing

Update verkoop Halfords

Volgens eerdere berichten op tweewieler.nl zal de verkoop van de 150 Halfords winkels in Nederland en België deze maand zijn beslag krijgen. Inmiddels hebben zich drie kopers gemeld bij eigenaar MacIntosh retail Group en meldt men dat voor het eind van dit jaar de koop rond zal zijn. De drie bieders zijn twee private investeerders en de Dutch Bicycle Group (DBG).

 

VEENENDAAL – Volgens eerdere berichten op tweewieler.nl zal de verkoop van de 150 Halfords winkels in Nederland en België deze maand zijn beslag krijgen. Inmiddels hebben zich drie kopers gemeld bij eigenaar MacIntosh retail Group en meldt men dat voor het eind van dit jaar de koop rond zal zijn. De drie bieders zijn twee private investeerders en de Dutch Bicycle Group (DBG).

Macintosh maakte in juli dit jaar bekend de automobiel- en rijwielketen Halfords te willen verkopen, om zich volledig te richten op Fashion en Living. Eerder dit jaar werd de telecomtak BelCompany al verkocht aan Vodafone Libertel. De onderneming behaalde in 2010 een omzet van 105 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 1 miljoen euro.

Jaarlijks verkoopt Halfords 120.000 nieuwe fietsen, inclusief e-bikes. Halfords heeft een marktaandeel van ongeveer 10% in de Nederlandse markt. Union, geproduceerd door DBG, is het hoofdmerk van Halfords. Onderdelen en accessoires in de Halfords-winkels worden geleverd door Buzaglo.

Halfords Nederland opereert volledig los van Halfords UK. In 2010 had Halfords Nederland een omzet van 105 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 1 miljoen euro. Het overnameproces wordt begeleid door CDI Global, een specialist in fusies, acquisities, desinvesteringen en joint ventures, met het hoofdkantoor in Amsterdam. De namen van de twee private investeerders zijn niet bekend. De jaarlijkse productie van DBG wordt geschat op 200.000 à 250.000 fietsen, die worden verkocht onder de merknaam Union en als private label.

Reageer op dit artikel