nieuws

Tweewieler-discussie e-bike opleidingen krijgt vervolg

Retailing

Tweewieler-discussie e-bike opleidingen krijgt vervolg

De rondetafeldiscussie in Tweewieler van november 2011, met als kop ‘E-Bike opleiding verplichten’, gaat binnenkort een vervolg krijgen. BOVAG, RAI en Tweewieler Academy gaan half februari met elkaar om tafel. Tijdens dit overleg zal een eerste aanzet gedaan worden om de mogelijkheden te verkennen voor brancheoverkoepelende trainingen voor bijvoorbeeld e-bikes.

 

NIEUWEGEIN – De rondetafeldiscussie in Tweewieler van november 2011, met als kop ‘E-Bike opleiding verplichten’, gaat binnenkort een vervolg krijgen. BOVAG, RAI en Tweewieler Academy gaan half februari met elkaar om tafel. Tijdens dit overleg zal een eerste aanzet gedaan worden om de mogelijkheden te verkennen voor brancheoverkoepelende trainingen voor bijvoorbeeld e-bikes.

Het artikel in de novembereditie van Tweewieler ging over het kwaliteitsniveau van de vakhandel in Nederland. Uit toetsen die door Tweewieler Academy zijn afgenomen blijkt dat met name op het gebied van e-bikes nog een flinke kwaliteitsslag kan worden gemaakt.

Bijscholing centraal regelen

Een van de vragen die aan de orde kwamen tijdens de discussie, was: ‘Is een overkoepelend opleidings- en bijscholingstraject noodzakelijk?’ Aan tafel, waar deelnemers uit verschillende gremia waren vertegenwoordigd, was men unaniem voorstander van het stellen van strengere voorwaarden aan bijscholing.

Roy Fuijk van Koninklijke Gazelle zei bijvoorbeeld in de discussie: ‘Alleen met een overkoepelende opleiding kunnen we het kwaliteitsniveau naar een hoger plan brengen. De opleiding in onze branche moet centraal worden geregeld.’ Niels Hansen van BOVAG zei: ‘Het kan allemaal efficiënter. Als we het opleidingstraject centraal regelen, kunnen we het professioneler maken en hoger op de agenda zetten.’

Vervolgoverleg

De aanzet tot het onderzoeken van een overkoepelende opleiding wordt nu dus gegeven in het vervolgoverleg tussen BOVAG, RAI en Tweewieler Academy. Op tweewieler.nl en in het vakblad Tweewieler houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen voortkomend uit dit bijzondere initiatief.

Reageer op dit artikel