nieuws

The LearningBOX maakt koppeling met CycleSoftware

Retailing

The LearningBOX maakt koppeling met CycleSoftware

Vanaf begin 2012 gaan zes ROC opleidingsinstituten werken met CycleSoftware binnen hun lesprogramma. Voor dit doel is een koppeling gerealiseerd tussen CycleSoftware en The LearningBOX. The LearningBOX is het online leersysteem met leerstof voor o.a. fietstechnicus en eerste fietstechnicus.

 

SINT-MICHIELGESTEL – Vanaf begin 2012 gaan zes ROC opleidingsinstituten werken met CycleSoftware binnen hun lesprogramma. Voor dit doel is een koppeling gerealiseerd tussen CycleSoftware en The LearningBOX. The LearningBOX is het online leersysteem met leerstof voor o.a. fietstechnicus en eerste fietstechnicus.

Leerlingen loggen in via internet bij The LearningBOX om oefen- en studieopdrachten te maken. Daarbij gebruiken zij nu ook CycleSoftware. De docenten kunnen op afstand de ingevulde opdrachten controleren en beoordelen.

Het is belangrijk dat er tijdens de opleiding aandacht is voor automatisering. Via de koppeling met CycleSoftware is dat optimaal en levensecht mogelijk. De leerstof en opdrachten gaan over het invoeren van klanten, inplannen van reparaties en de facturering.

Voor eerste fietstechnicus wordt CycleSoftware gebruikt om analyses te maken van verkoop, werkplaatsrendement en daarnaast voor voorraadbeheer en –advies. Ook kassa-afsluiting en het uitsluiten van kasverschillen behoort tot de leerstof.

“We willen er alles aan doen om ons automatiseringspakket goed te laten gebruiken in de winkels en waar kun je dan beter beginnen als op de opleidingen? Deze leerlingen zijn immers de fietstechnici van de toekomst”, aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

De koppeling is mede tot stand gekomen dankzij het project 2 Wheel. Bert Michielsen, projectleider 2 Wheel :“De Stichting Mobiliteitsleren beijvert zich voor de kwaliteit van de opleidingen in de tweewielerbranche, zowel op school als in de leerbedrijven. Daarom is de Stichting met een groot aantal scholen en bedrijven actief met de invulling van de leerstof voor de opleidingen in de tweewielerbranche. Ook het ministerie van Onderwijs faciliteert hierin via het project 2 Wheel. De koppeling van LearningBox met CycleSoftware is een mooi voorbeeld van levensecht en praktijkgericht onderwijs voor de mensen in deze branche”.

Reageer op dit artikel