nieuws

Profile de ‘Fietsspecialist’ start met touchscreen schermen

Retailing

Profile de ‘Fietsspecialist’ start met touchscreen schermen

Profile ‘de Fietsspecialist’ introduceert, kort na het lanceren van de webshop op www.profiledefietsspecialist.nl , een interactief medium op de winkelvloer. Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen applicatie kan de ondernemer de consument via touchscreen schermen optimaal informeren over het assortiment en de beschikbaarheid van producten.

 

BREDA – Profile ‘de Fietsspecialist’ introduceert, kort na het lanceren van de webshop op www.profiledefietsspecialist.nl, een interactief medium op de winkelvloer. Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen applicatie kan de ondernemer de consument via touchscreen schermen optimaal informeren over het assortiment en de beschikbaarheid van producten.

“Na het lanceren van de webshop is het voor ons een logische stap om onze visie door te voeren in de fysieke winkels van Profile,“ aldus Willem Veenstra, directeur van Biretco B.V., de retailorganisatie van onder andere Profile ‘de Fietsspecialist’ en Fietswereld. “Biretco gelooft in het verrijken van bricks met clicks. De grote aanjager, die de consument zowel online als offline naar het merk leidt, is de kracht van de Profile formule. Het nieuwe systeem vindt aansluiting bij de consument van de toekomst die zich door alle kanalen heen beweegt op zoek naar informatie.“

Touchscreen schermen

Veenstrat vervolgt: “De winkel blijft vanzelfsprekend dé plek waar de service van de fietsspecialist wordt gedeeld met de consument. Echter, aspecten als beleving, advies en optimale en directe beschikbaarheid van producten worden op deze manier nog beter geprofileerd.” De touchscreen schermen worden op een prominente plek in de winkel opgehangen.

Verder zal de applicatie in gebruik worden genomen op tablets. Op deze manier kan de ondernemer al zijn producten mobiel laten zien. De introductie van de applicatie zal in mei plaatsvinden. Biretco biedt alle Profile ‘de Fietsspecialist’ ondernemers de mogelijkheid de applicatie in gebruik te nemen.

Applicatie met meerdere functionaliteiten

De applicatie heeft meerdere functionaliteiten. Ten eerste ondersteunt deze de ondernemer in het profileren van zijn aanbod in fietsen. Men kan de fietsen laten zien in een hoek van 360 graden waarop eindeloos ingezoomd kan worden.

Daarnaast heeft de ondernemer de mogelijkheid om de landelijke content te verrijken met lokale content, waardoor de applicatie naast de landelijke promoties ook de lokale acties en evenementen toont.

Integratie Facebook, Twitter en Youtube

Verder dient de applicatie volgens Biretco de consument. Middels de integratie met Facebook, twitter en youtube worden de mogelijkheden van de nieuwe media optimaal benut. Tevens bevat de applicatie ook diverse ‘fun’-voorzieningen.

In de nabije toekomst zal de applicatie geïntegreerd worden met de webshop, zodat het longtail assortiment getoond wordt in de applicatie en het shortail assortiment in de winkel.

Reageer op dit artikel