nieuws

OOMT biedt ervaringscertificaat voor 1e Fietstechnicus

Retailing

OOMT biedt ervaringscertificaat voor 1e Fietstechnicus

Ervaren medewerkers in de fietstechniek die op een hoger niveau functioneren dan hun laatst behaalde diploma, kunnen een Ervaringscertificaat (EVC) traject volgen. Met het Ervaringscertificaat kunnen ze aan werkgever en fabrikanten hun niveau aantonen in zowel de werkplaats als de winkel.

 

NIEUWEGEIN – Ervaren medewerkers in de fietstechniek die op een hoger niveau functioneren dan hun laatst behaalde diploma, kunnen een Ervaringscertificaat (EVC) traject volgen. Met het Ervaringscertificaat kunnen ze aan werkgever en fabrikanten hun niveau aantonen in zowel de werkplaats als de winkel.

EVC is ontwikkeld in opdracht van OOMT voor Eerste Fietstechnicus en gaat in op het werken zowel in de werkplaats als in de winkel op niveau 3. De EVC-procedure bestaat naast het waarderen van technische vaardigheden zoals reparaties uitvoeren en diagnose stellen ook uit rollenspellen op het gebied van inkoop/verkoopvaardigheden en leiding geven.

Hogere eisen aan
fietstechnicus

De technische ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche volgen elkaar op in een hoog tempo. Fietsfabrikanten stellen steeds hogere eisen aan het niveau van medewerkers in het fietsbedrijf. OOMT benadrukt dat de branche een groeiende behoefte heeft aan medewerkers op niveau 3.

Er zijn veel fietstechnici die door jarenlange ervaring in de werkplaats en winkel op een hoger niveau functioneren dan hun laatst behaalde diploma. Het vakmanschap van medewerkers groeit door de jaren heen, door ervaring en training. Medewerkers ontwikkelen hun talenten en het niveau stijgt onbewust mee.

Erkenning ‘kennis en ervaring’

Een EVC-traject (Erkennen van Verworven Competenties) maakt inzichtelijk waar een medewerker momenteel staat, gerelateerd aan de middelbare beroepsopleidingen op de ROC’s. Het maakt officieel inzichtelijk wat hij in de praktijk geleerd heeft en op welk niveau hij functioneert. Een EVC-traject helpt om deze kennis en ervaring te ‘erkennen’.

EVC wordt uitgevoerd door IBKI. Een EVC-traject kost in 2012 € 903. OOMT-aangesloten bedrijven ontvangen een bijdrage van € 569. De kosten zijn daarnaast fiscaal aftrekbaar (WVA). Meer informatie over EVC-trajecten is te vinden op www.oomt.nl en www.ibki.nl.

Reageer op dit artikel