nieuws

Nederlandse ambassade in Suriname steunt fietswerkplaats Unu Pikin Fietsen

Retailing

Nederlandse ambassade in Suriname steunt fietswerkplaats Unu Pikin Fietsen

Stichting Unu Pikin in Suriname ontving een cheque ter waarde van ruim € 1000,- van de plaatsvervangend ambassadeur Robert Petri van de Nederlandse Ambassade. Dit was de opbrengst van het jaarlijkse Koninginnedag-feest dat in Paramaribo werd georganiseerd. Stichting Unu Pikin mag deze schenking gebruiken voor de fietsenwerkplaats, het nieuwe project van de stichting, waar jongeren worden opgeleid tot fietsenmaker.

 

PARAMARIBO (Sur) – Stichting Unu Pikin in Suriname ontving een cheque ter waarde van ruim € 1000,- van de plaatsvervangend ambassadeur Robert Petri van de Nederlandse Ambassade. Dit was de opbrengst van het jaarlijkse Koninginnedag-feest dat in Paramaribo werd georganiseerd. Stichting Unu Pikin mag deze schenking gebruiken voor de fietsenwerkplaats, het nieuwe project van de stichting, waar jongeren worden opgeleid tot fietsenmaker.

Omdat steeds meer Surinamers de fiets pakken, groeit de behoefte aan geschoolde fietsenmakers. In de nieuwe fietsenwerkplaats worden leerlingen, die elders geen kans hebben op werk, opgeleid tot fietsenmaker. De fietsenmaker-instructeur wordt vaak ondersteund door Nederlandse vrijwilligers. Zij werken gezamenlijk aan de fietsen die de stichting uit Nederland heeft gekregen. In Suriname zijn vooral fietsen van Batavus en Gazelle erg in trek.

Op 30 april hielden Hotel Torarica, de Surinaamse Brouwerij, KLM en de Nederlandse ambassade een groots Oranjefeest ter gelegenheid van Koninginnedag met ruim 500 gasten. De opbrengst van de tickets van dit feest gaat naar het goede doel. De sponsors kozen voor de fietsenwerkplaats van Stichting Unu Pikin.

Afgevaardigden van de ambassade, de KLM en Hotel Torarica kwamen op de fiets naar de werkplaats. Bij de werkplaats aangekomen, overhandigden zij de cheque aan de fietsenmaker-instructeur en de medewerkers.

Reageer op dit artikel