nieuws

Mobion Mobility Stores nieuwe formule Dutch Bicycle Group

Retailing

Mobion Mobility Stores nieuwe formule Dutch Bicycle Group

Begin dit jaar nam Dutch Bicycle Group (DBG) drie Megabike winkels over. Mede om de eigen merken Union en Rivel naar eigen invulling te kunnen positioneren. Inmiddels is de eerste (nieuwe) DBG flagshipstore in Spijkenisse een feit. De drie ex-Megabike winkels dragen al de naam en zullen snel worden omgebouwd naar de nieuwe formule: Mobion Mobility Stores.

 

SCHIEDAM – Begin dit jaar nam Dutch Bicycle Group (DBG) drie Megabike winkels over. Mede om de eigen merken Union en Rivel naar eigen invulling te kunnen positioneren. Inmiddels is de eerste (nieuwe) DBG flagshipstore in Spijkenisse een feit. De drie ex-Megabike winkels dragen al de naam en zullen snel worden omgebouwd naar de nieuwe formule: Mobion Mobility Stores.

Mobion is een samentrekking van Mobiliteit, Lithium-Ion en Union. De naam geeft direct aan waar de focus ligt in de Mobion Mobility Stores, namelijk elektrische mobiliteit. Het concept gaat echter verder, markttrends zullen op de voet worden gevolgd, met omafietsen, transportfietsen, maar ook bakfietsen, kortom alles op twee wielen wat de huidige consument gebruikt om mobiel te blijven. Ook kijkt men met de Mobion Mobility Stores met een schuin oog naar alles wat met mobiliteit te maken heeft. In de nieuwe flagshipstore in Spijkenisse zijn onder meer autoaccessoires en dakkoffers verkrijgbaar.

DBG Sales Director Stephan Räkers: “De Mobion Mobility Stores zijn experience centers op het gebied van elektrische mobiliteit. Vertrekpunt is de gewone fiets, omdat dat onze base business is. De winkels bieden ook een prima platform om onze ex-verhuurfietsen en restanten te verkopen. Vanuit dit vertrekpunt gaan we uitbouwen naar een breed aanbod in elektrische mobiliteit.”
Naast de eigen merken wil Mobion niet-DBG merken om de consument een brede prijsrange aan te kunnen bieden. Voor de sportieve fietsen vullen Merida en Intersens dit in, in het topsegment trekking-, stadsfietsen en e-bikes Multicycle. “Daarnaast zijn we nog in onderhandeling met diverse A-merken voor een breder aanbod e-bikes,”aldus Räkers.

De Mobion Mobility Stores zijn eigendom van de Schiedamse fietsproducent DBG, wiens voornaamste afzetkanalen tot nu toe Halfords, bouwmarkten en grootwinkelbedrijven zijn. Räkers: “Daarnaast beleveren wij via groothandel Hartje ook het vakhandelskanaal in zowel de Benelux als Duitsland. En uiteraard zijn we sterk in B-to-B en verhuuractiviteiten door onze mobiele After Sales dienst. Het is de bedoeling dat de vier Mobion Mobility Stores in maart 2012 officieel worden geopend. Later dat jaar zullen er nog enkele Mobion Mobility Stores bij komen. Het uiteindelijke doel is om naar 10 tot 15 winkels uit te groeien, allemaal eigendom van DBG’s dochteronderneming Mobion Retail BV.

Reageer op dit artikel