nieuws

Met digitaal planbord Plan-IT Velo meer rendement in de werkplaats

Retailing

Met digitaal planbord Plan-IT Velo meer rendement in de werkplaats

Plan-IT Velo is een digitaal planbord dat speciaal ontwikkeld is voor het inplannen en beheren van afspraken in de werkplaats van de fietswinkel. Hiermee is in één oogopslag te zien hoeveel capaciteit er nog is en kan elke vrije minuut ingepland én doorberekend worden. Volgens Ronald Breeman, die bij de ontwikkeling betrokken was, kan met dit systeem zeker 15 procent meer rendement behaald worden in de werkplaats.

 

VENRAY – Plan-IT Velo is een digitaal planbord dat speciaal ontwikkeld is voor het inplannen en beheren van afspraken in de werkplaats van de fietswinkel. Hiermee is in één oogopslag te zien hoeveel capaciteit er nog is en kan elke vrije minuut ingepland én doorberekend worden. Volgens Ronald Breeman, die bij de ontwikkeling betrokken was, kan met dit systeem zeker 15 procent meer rendement behaald worden in de werkplaats.

Plan-IT Werkplaats is in de autowereld markleider en volgens commercieel directeur Julian Hendriks plant inmiddels ruim een kwart van de autodealerbedrijven met deze module. “Omdat ik Ronald Breeman goed ken, heb ik met hem gebrainstormd over een versie voor de tweewielerbranche. Hij zag zeker mogelijkheden en is gestart met de autoversie. Al vrij snel kwam hij met verbeterpunten en in januari was de fietsuitvoering gereed.”

Na vier dagen al ruimte

Ronald Breeman runt sinds enige tijd een filiaal van John Vermeulen fietsplezier in Uden en hij is erg enthousiast over het digitale planbord: “Je kunt direct zien hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is. Toen we startten stond ons ouderwetse planbord met kaartjes voor 14 dagen helemaal vol. Nadat we gestart waren met het digitale planbord hadden we na 4 dagen al ruimte. Dat komt omdat alle werkzaamheden in tijdseenheden zijn ingebracht en alle lege plekken zo ingevuld worden.”

Op de vraag of de monteurs in de werkplaats niet enorm moesten wennen aan het nieuwe systeem, antwoordt Ronald: “Klopt, de eerste twee, drie weken was het wennen. Maar daarna wilden ze al niet meer terug. Het geeft ook een stukje rust, je hoeft niet meer na te denken over wat je moet doen.”
“Dat komt omdat ze zien dat de tijden die voor bepaalde klussen staan, redelijk zijn. Ze weten dat ze de klus ook in die tijd kunnen doen. En na een tijdje kun je laten zien dat je een rendementsslag gemaakt hebt, dat werkt zeer motiverend”, vult Julian Hendriks aan.

Thema Werkplaats & Onderhoud

In het aankomende nummer van Tweewieler dat eind volgende week verschijnt, leest u meer over de voordelen van Plan-IT Velo. Daarin komt ook Arno Vos van De Kromme Spaak in Kapelle aan het woord die erg enthousiast is over het systeem. Verder in dit nummer met als thema Werkplaats & Onderhoud aandacht voor de laatste producten en nieuwtjes, de werkplaatsinrichting van Sonic, een winkelreportage van Fietscentraal van Leo Steijn in Ermelo, Erik Gorter van Erik Gorter Tweewielers in Groningen die met tablets werkt in de werkplaats en Henk Timmers van Maurice van Hassel, Profile ‘de Fietsspecialist’ in Rosmalen vertelt over zijn 45-jarig jublieum als monteur.

Reageer op dit artikel