nieuws

Henk Kluver (90 jaar) van Van Raam wint VW Transporter

Retailing

Henk Kluver (90 jaar) van Van Raam wint VW Transporter

In verband met het 65-jarig bestaan van de VW Transporter ging Volkswagen op zoek naar een 65-plusser die niet van ophouden weet. Marketingmanager van Van Raam Marnix Kwant gaf hiervoor Henk Kluver op. Omdat Henk Kluver de oudste persoon in Nederland is die nog zoveel uren werkt en dit al zo lang doet, heeft hij een Volkswagen Transportbus gewonnen.

 

VARSSEVELD – In verband met het 65-jarig bestaan van de VW Transporter ging Volkswagen op zoek naar een 65-plusser die niet van ophouden weet. Marketingmanager van Van Raam Marnix Kwant gaf hiervoor Henk Kluver op. Omdat Henk Kluver de oudste persoon in Nederland is die nog zoveel uren werkt en dit al zo lang doet, heeft hij een Volkswagen Transporter gewonnen.  Zijn moto: “Als je werk je hobby is, kan je van je hobby je werk maken.”

 

Aanleiding voor deze bijzondere actie was het 65-jarig jubileum van de ‘Nederlandse’ Volkswagen Transporter: In 1947 maakte Ben Pon sr in zijn notitieboekje de eerste schetsen voor dit iconische vervoermiddel . Volkswagen Bedrijfswagens startte half maart van dit jaar, via de website 65jaartransporter.nl een zoektocht naar vakmannen die net als de beroemde VW-bus na hun 65ste niet van ophouden weten. Met een gloednieuwe Transporter als prijs voor de ultieme 65klusser.


Erkenning

Voor de 90-jarige Henk Kluver kwam de prijs als een enorme verrassing. De fietsenmaker kreeg in zijn werkplaats in Varsseveld uit handen van Edward Hoogerland, een 16-jarige fietsenmaker-in-opleiding, de sleutels overhandigd van een nieuwe Volkswagen Transporter waarmee hij nog jaren door kan. Een zichtbaar ontroerde Henk: “Voor mij is deze prijs een erkenning voor alle oudere werknemers in Nederland.” Het woord pensioen komt in zijn vocabulaire niet voor: “Wat mij betreft, ga ik nog jaren door!”

Op deze site berichtten we al vaker over Henk Kluver die nog steeds 5 dagen in de week aan het werk is in de fabriek van Van Raam. Henk Kluver is in april 2012 90 jaar geworden. Op 14-jarige leeftijd begon hij in Amsterdam in de fietsbranche bij Locomotief. Nu werkt hij al 67 jaar bij Van Raam aangepaste fietsen. Nog steeds 5 dagen in de week 4 à 5 uur per dag (zie de video onderaan dit artikel).

Gouden biezen trekken

Volgens Marnix Kwant is Henk Kluver de enige persoon die nog gouden biezen kan trekken op de fietsframes die Van Raam naast aangepaste fietsen ook nog produceert. “Vorig jaar heeft onder andere de Telegraaf hier nog over geschreven en heeft omroep Gelderland een leuk filmpje van hem gemaakt. Wij zijn er bij Van Raam trots op dat wij al zo lang van de kennis en het enthousiasme van de heer Kluver kunnen genieten. We willen dit graag nog velen jaren doen.”

Reageer op dit artikel