nieuws

Grote brand legt Rose Versand in de as

Retailing

Grote brand legt Rose Versand in de as

Vandaag woedde een grote brand bij het magazijn van Rose Versand in het Duitse Bocholt. Het verzendhuis van Rose Versand, Rose Shipping, verstuurt fietsonderdelen en -componenten en complete fietsen door heel Europa, en is een belangrijke speler op de Nederlandse markt.

 

BOCHOLT (D) – Vandaag woedde een grote brand bij het magazijn van Rose Versand in het Duitse Bocholt. Het verzendhuis van Rose Versand, Rose Shipping, verstuurt fietsonderdelen en -componenten en complete fietsen door heel Europa, en is een belangrijke speler op de Nederlandse markt.

Bij Rose Shipping vecht momenteel de brandweer nog voor het behoud van het pand en de opgeslagen producten. Het vuur is inmiddels grotendeels geblust, de schade loopt in de miljoenen. De schade aan de opslaghallen is enorm, de inventaris is compleet verloren gegaan. Het winkelpand is ongedeerd gebleven.

Om 9.15 uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd. Zodra die ter plekke was, werd groot alarm geslagen. De omwonenden werd gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.

Mogelijk bouwwerkzaamheden oorzaak

Hoe de brand precies is ontstaan in de 600 m2 beslaande hallen, is nog onduidelijk. De hallen zijn gloednieuw, ze zijn 2 maanden geleden opgeleverd door de aannemer. Mogelijk zijn bouwwerkzaamheden door de gemeente Bocholt de oorzaak.

Bij de brand zijn een aantal van de in totaal 200 werknemers lichtgewond geraakt. Het gaat om rookvergiftiging, twee gevallen van benauwdheid en last met ademhalen, en een verwonding aan de hand.

Het zal naar verwachting nog tot vannacht duren voordat het nablussen klaar is.

Rose Versand twittert: ‘Morgen kunnen we weer leveren.’

Bron: BVV-net
Foto: Maurice Lewitz

Reageer op dit artikel