nieuws

GIANT reikt eerste zes scanners uit voor pilot RFID

Retailing

GIANT reikt eerste zes scanners uit voor pilot RFID

LELYSTAD – Nieuwe toepassing RFID chip zorgt voor efficiënt en foutloos bestellen van reparatieonderdelen en is een enorme tijdsbesparing voor dealer (zie ook berichtgeving tweewieler.nl 21-01-10). Op 20 januari zijn er RFID scanners, namens Giant, uitgereikt aan zes dealers.

LELYSTAD – Nieuwe toepassing RFID chip zorgt voor efficiënt en foutloos bestellen van reparatieonderdelen en is een enorme tijdsbesparing voor dealer (zie ook elders op tweewieler.nl). Op 20 januari zijn er RFID scanners, namens Giant, uitgereikt aan zes dealers.De eerste reacties van de dealers bij de demo van de nieuwe toepassing waren enthousiast. Ze zien deze innovatie als een grote tijdsbesparing en vooral een einde aan het eindeloos gezoek naar de juiste onderdelen. Ook de klant wordt met deze toepassing sneller geholpen en krijgt direct een prijsindicatie bij het aanbieden van de fiets.

Door te scannen, kunnen niet alleen productinformatie en onderdelenlijsten worden ingezien, maar geeft het systeem ook een prijsopgave en beschikbaarheid van de serviceonderdelen terug. De onderdelen kunnen dan direct worden besteld. De volgende fase in dit traject zal het aanmelden van garantieorders betreffen.

Giant toont zich hiermee wederom pionier in het efficiënt en effectief inrichten van logistieke processen. Het doel is foutkansen te verlagen en tijdsbesparing te realiseren voor de dealer. Het systeem maakt gebruik van een automatische verbinding tussen de draadloze scanner en het Giant-systeem.

Deze nieuwe toepassing is ontwikkeld in samenwerking met Wilmar Infosystems en FYN automatisering. Ook Syntens leverde een bijdrage via het project Nederland Digitaal in Verbinding, waarbij slim digitaal samenwerken centraal staat.

Op de FietsVak 2010 in Rosmalen, van 24 tot en met 26 januari, wordt het scannen van de RFID chip gedemonstreerd op de stand van Wilmar Infosystems (V119) en op de stand van Syntens/NDiV (V132D). Nederland Digitaal in Verbinding heeft het traject verfilmd. Dit zal tevens ook worden getoond op de Giant-stand (BG412). De film is hier te zien.

Op de foto overhandigt Joost Mol van Giant Benelux de RFID-scanners aan de dealers. Op de foto staan (v.l.n.r.): Hans van Kessel – Cyclestation Ravenstein, Stefan van der Maas – Fietsshop de Berg Amersfoort, Bob Feld – Van den Berg Rijwielspeciaalzaak Doorn, Joost Mol – Giant Benelux, Harry van Zijl – Bike Totaal Houten, Peter Groenestein – Bike Totaal Hoogland. Niet op de foto: Emile Binkhuysen – Ekeris Fietsplezier.

Reageer op dit artikel