nieuws

Fusie grootste Nederlandse sportretailformules

Retailing

Fusie grootste Nederlandse sportretailformules

De samenvoeging van de licentiehouders twee rivaliserende sportretailformules Intersport en SPORT 2000, Intres en Euretco is een stap dichterbij gekomen nadat de leden van Intres met een meerderheid van stemmen goedkeuring hebben gegeven aan de beoogde fusie tussen retailservice-organisaties.

 

HOEVELAKEN – De samenvoeging van de licentiehouders van de twee rivaliserende sportretailformules Intersport en SPORT 2000 (Intres en Euretco) is een stap dichterbij gekomen nadat de leden van Intres met een meerderheid van stemmen goedkeuring hebben gegeven aan de beoogde fusie tussen retailservice-organisaties.

De directies en commissarissen van Intres en Euretco gingen eerder al akkoord met de voorgenomen fusie. Nu hebben ook de leden van Intres daaraan hun goedkeuring gegeven. Het definitief tot stand komen van de beoogde fusie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

De nieuwe organisatie zal verder gaan onder de naam Euretco en zijn intrek nemen in het hoofdkantoor van Intres in Amersfoort. Het huidige Euretco hoofdkantoor in Breda zal worden gesloten.

Sport 2000 of Intersport moet op zoek naar een nieuwe eigenaar

Op dit moment is nog onduidelijk wat er met de twee sportretailformules Intersport en SPORT 2000 gaat gebeuren. Als gevolg van deze voorgenomen fusie zal of Sport 2000 of Intersport op zoek moeten naar een nieuwe eigenaar. De licentieverstrekkers Sport 2000 International en Intersport International Corporation hebben beide al aangegeven dat de licenties voor de twee merken niet in handen mag zijn van één bedrijf.

Het is een spannende periode voor de ondernemers van beide formules want het is nog niet bekend welke van de beide formules door de fusie buiten de boot gaat vallen en wat er met de ondernemingen gaat gebeuren die onder de vlag van de betreffende formule opereren.

Reageer op dit artikel