nieuws

Ferwerda Groningen failliet

Retailing

Ferwerda Groningen failliet

Rijwielhandel Ferwerda was een begrip in Groningen. Het bedrijf runde vijf winkelpanden in één straat. Ferwerda is eergisteren door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Ook Gro-Bikes in Klazienaveen en Mulder in Winschoten zijn onlangs failliet gegaan.

 

GRONINGEN – Rijwielhandel Ferwerda was een begrip in Groningen. Het bedrijf runde vijf winkelpanden in één straat. Ferwerda is eergisteren door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Ook Gro-Bikes in Klazienaveen en Mulder in Winschoten zijn onlangs failliet gegaan.


Ferwerda Fietsen bestond sinds 1937 en was een gevestigde naam in de stad Groningen en omstreken. Op de website van Ferwerda wordt gemeld dat: “In dat jaar begon het bedrijf, als eenmanszaakje, toen ook al aan de Steentilstraat te Groningen met de verkoop en reparatie van fietsen en onderdelen. In de daarop volgende 60 jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot wat het nu is: Een fietsenzaak bestaande uit 5 verschillende winkels, allemaal gevestigd in dezelfde straat in het centrum van de stad”

De Steenstilstraat werd in de Groningse wandelgangen ook wel de ‘Fietsstraat’ genoemd waar o.a. veel studenten er een tweedehands fiets kochten. Bij het bedrijf werken negen personeelleden.
Op 21 februari is Rijwielhandel Ferwerda BV – handelend onder de naam Ferwerda Mountainbikes te Groningen – door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. F.R. Omta van Dijstelberge & Omta advocaten te Veendam (telnr. 0598-632623). Het insolventienummer van deze zaak is F.12/42.

Hieronder ziet u een video over het faillisement van Ferwerda. Het item is gemaakt door RTV Noord.

Reageer op dit artikel