nieuws

ETRA start Europees e-bike trainingsproject

Retailing

ETRA start Europees e-bike trainingsproject

Onlangs heeft ETRA, de overkoepelende Europese brancheorganisatie voor tweewielerdealers, de aftrap gedaan voor een e-bike trainingsproject. Doel van dit project is door heel Europa een netwerk op te zetten voor de training op het gebied van e-bikes. ETRA doet dit samen met 6 partners met subsidie van het Leonardo da Vinci-programma. Doelgroep is dealers en fietstechnici.

 

BRUSSEL – Onlangs heeft ETRA, de overkoepelende Europese brancheorganisatie voor tweewielerdealers, de aftrap gedaan voor een e-bike trainingsproject. Doel van dit project is door heel Europa een netwerk op te zetten voor de training op het gebied van e-bikes. ETRA doet dit samen met 6 partners met subsidie van het Leonardo da Vinci-programma. Doelgroep is dealers en fietstechnici.

De partners zijn afkomstig ui Nederland (Innovam), België (Syntra West), Litouwen (Vilnious Jeruzales), en Denemarken (CELF). De Tsjechische distributeur van e-bikes Ekolo, en de Nederlandse organisatie Pro Work (kenniscentrum voor laagopgeleide werknemers) participeren ook in het ‘E-bike’ project.

In de eerste fase van het project, gaan de partners een inventarisatie maken van het aanbod aan trainingen en de competentie die er is op e-bike gebied. In 2012 zullen een aantal studiebijeenkomsten en ‘train-de-trainer’-sessies. In de slotfase van het project zullen de partners bepalen wat de beste aanpak is om e-bike trainingen te geven.

Dit project kan uiteindelijk uitmonden in een veel breder trainingsproject, dat geïmplementeerd kan worden in heel Europa of zelfs wereldwijd.

Reageer op dit artikel