nieuws

Dagelijkse Tourshow van BOVAG op Traffic Radio

Retailing

Dagelijkse Tourshow van BOVAG op Traffic Radio

Vanaf 2 juli gaat BOVAG Fietsbedrijven drie weken lang elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur een uitzending maken rondom de Tour de France in samenwerking met Traffic Radio. Presentator van dit programma is Rick Winkelman, bekend autosportverslaggever van onder andere RTL7. De radiozender kan door leden van BOVAG Fietsbedrijven live via hun eigen website worden gestreamd.

 

BUNNIK – Vanaf 2 juli gaat BOVAG Fietsbedrijven drie weken lang elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur een uitzending maken rondom de Tour de France in samenwerking met Traffic Radio. Presentator van dit programma is Rick Winkelman, bekend autosportverslaggever van onder andere RTL7. De radiozender kan door leden van BOVAG Fietsbedrijven live via hun eigen website worden gestreamd.

In de studio geven bekende Nederlanders als Frits Wester (RTL Nieuws), Wim Hendriks (organisator Grand Départ Rotterdam in 2010), motorcoureur Jurgen van den Goorbergh (tevens chauffeur in de Tour) en Marcel Maijer (RTL Tour du Jour) hun visie op het wielerspektakel.

Interviews met BOVAG-leden

BOVAG Fietsbedrijven levert als belangrijkste participant in het programma regelmatig een redactionele bijdrage, waarbij ondernemers als Timon Rutten, Eugen Uppelschoten en Rob van Oosterhout als technisch en commercieel expert vanuit de fietsbranche optreden.

De leden van BOVAG en het publiek kunnen actief meedoen aan de show door live vragen te stellen via Twitter en door deel te nemen aan een Tourpoule via Facebook. Dagelijks kunnen daarmee gesigneerde wielershirts worden gewonnen en de hoofdprijs is een Merida Road Ride 93, beschikbaar gesteld door Merida.

‘Merida in 2013 in Tour’
“Moderne media die een van de oudste wedstrijdsporten verslaan die er zijn, daar werkt Merida natuurlijk graag aan mee. Vooral ook omdat Merida in 2013 naar alle waarschijnlijkheid ook in de Tour aanwezig zal zijn”, aldus Peter Koperdraad van Merida, die zelf ook in een van de uitzendingen aan het woord zal komen.

Niels Hansen, manager van BOVAG Fietsbedrijven, ziet de online radioshow als een perfecte match: “Media-aandacht voor wielrennen is per definitie koren op de molen voor de fietsverkoop in Nederland. De afgelopen jaren pikte BOVAG telkens een graantje mee met allerlei promotie- en PR-acties rondom en zelfs ter plekke bij de Tour. Deze keer profileren we de aangesloten fietsbedrijven op een nieuwe en verfrissende manier, waarmee bovendien alle ondernemers zelf aan de slag kunnen,” aldus Hansen.

BOVAG óók voor fietsen
Hij vervolgt: “Zo kunnen leden op de eigen website een button plaatsen om hun ‘eigen’ radioshow live te beluisteren. Die uitzendingen worden omlijst met de mededeling “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door elfhonderd BOVAG-fietsbedrijven”. Op die manier benadrukken we dat BOVAG óók voor fietsen staat, met een uitgebreid netwerk aan specialisten. Last but not least is dit initiatief een toonbeeld van innovatie en van experimenteren met nieuwe media. Het past dus ook nog eens perfect in onze activiteiten rondom Het Nieuwe Winkelen.”

De Traffic Radio Tourshow is van 2 juli t/m 20 juli elke werkdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur te beluisteren via www.trafficradio.nl en via de iPhone App van Traffic Radio. Op donderdag 14 juni wordt tijdens de reguliere Fietsshow op Traffic Radio vanaf 14.00 uur uitgebreid vooruitgeblikt op de Tour de France, die zaterdag 30 juni van start gaat met een proloog in Luik.

Op de foto presentator Rick Winkelman: van huis uit autosportverslaggever, maar ook fanatiek amateurwielrenner én wielergek.

Reageer op dit artikel