nieuws

Breemangroep en Biretco uit elkaar

Retailing

Breemangroep en Biretco uit elkaar

Bijna een jaar geleden heeft een groep van beleggers de rijwielzaken van Breeman in Den Bosch en Veldhoven en de Rijwielzaak Fietsplezier in Helmond overgenomen van franchisegever Biretco. Na de overname zijn deze winkels verder gegaan onder de naam Breemangroep. Inmiddels is een centraal distributiemagazijn aangekocht in Heesch voor de bevoorrading van de winkels en zijn er rijwielzaken bijgekocht zoals Smulders in Wijchen en Cor van de Wiel in Uden.

 

HEESCH – Bijna een jaar geleden heeft een groep van beleggers de rijwielzaken van Breeman in Den Bosch en Veldhoven en de Rijwielzaak Fietsplezier in Helmond overgenomen van franchisegever Biretco. Na de overname zijn deze winkels verder gegaan onder de naam Breemangroep. Inmiddels is een centraal distributiemagazijn aangekocht in Heesch voor de bevoorrading van de winkels en zijn er rijwielzaken bijgekocht zoals Smulders in Wijchen en Cor van de Wiel in Uden.

In goed overleg tussen Biretco en Breemangroep is besloten dat Breemangroep vanaf 1 oktober 2011 niet meer is aangesloten bij de Biretco-organisatie. Vanaf die datum worden de fietsen centraal ingekocht via Bikes & Retail te Heesch. De winkels gaan verder onder Fietsplus en Bikelife. Het komende seizoen wordt het assortiment in alle winkels gestroomlijnd met een collectie die per winkel grotendeels gelijk is. De geografische spreiding en het centrale magazijn en de inkoop via Bikes & Retail hebben een gunstig effect op het rendement van de fietsenwinkels.

Reageer op dit artikel