nieuws

BOVAG en RAI Vereniging tevreden met uitstel plannen belasten woon-werkverkeer

Retailing

BOVAG en RAI Vereniging tevreden met uitstel plannen belasten woon-werkverkeer

BOVAG en RAI Vereniging hebben positief gereageerd op het besluit van de regering om het belasten van woon-werkverkeer uit te stellen. BOVAG en RAI zien nu kans om de politiek op andere gedachten te brengen.

 

AMSTERDAM/BUNNIK – BOVAG en RAI Vereniging hebben positief gereageerd op het besluit van de regering om het belasten van woon-werkverkeer uit te stellen. BOVAG en RAI zien nu kans om de politiek op andere gedachten te brengen.

Veel politieke partijen krijgen twijfels over het eerder gedane voorstel, zo lijkt het. Door de plannen over de verkiezingen heen te tillen koopt het Kabinet niet alleen tijd om complexe zaken op te lossen, maar kan ze tevens de uitslag van de verkiezingen meenemen in de uiteindelijke plannen die gepresenteerd worden op Prinsjesdag.

“Een lichtpunt” aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging. “Blijkbaar worden onze bezwaren tegen dit voorstel serieus genomen en gaan de partijen nog een keer goed kijken of en hoe ze dit voorstel willen uitwerken.”

Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG vult aan: “Volgens onze berekeningen zou het voorstel veel meer geld opleveren dan de geplande 1,3 miljard. Dat zou betekenen dat de pijn wat verzacht zou kunnen worden. We hebben nu in ieder geval wat extra tijd gekregen die voorstellen nog eens goed te bekijken en door te rekenen en van die tijd gaan we zeker gebruik maken.”

Foto: ANP, Roel Rozenburg

Reageer op dit artikel