nieuws

BOVAG en Postcode Loterij vinden oplossing voor Fietsprijs

Retailing

BOVAG en Postcode Loterij vinden oplossing voor Fietsprijs

BOVAG Tweewielerbedrijven en de Postcode Loterij hebben een oplossing gevonden voor het grote aantal fietsen als wijkprijs van de loterij. Met ingang van de trekking van eind april winnen deelnemers van de Postcode Loterij geen duizenden fietsen meer in één wijk, maar worden de fietsen gewonnen in meerdere postcodes, verspreid over het land. De fietsbranche is blij met dit besluit.

 

BUNNIK – BOVAG Tweewielerbedrijven en de Postcode Loterij hebben een oplossing gevonden voor het grote aantal fietsen als wijkprijs van de loterij. Met ingang van de trekking van eind april winnen deelnemers van de Postcode Loterij geen duizenden fietsen meer in één wijk, maar worden de fietsen gewonnen in meerdere postcodes, verspreid over het land. De fietsbranche is blij met dit besluit.

BOVAG en de Postcode Loterij zijn met elkaar in gesprek gegaan na klachten van bij BOVAG aangesloten fietswinkels. Sommigen van hen zagen de verkoop van nieuwe en gebruikte fietsen teruglopen op het moment dat de wijkprijs van de Postcode Loterij in hun omgeving viel en er in een kleine gemeenschap duizenden fietsen gewonnen werden, zoals in Drunen het geval was. De Fietsbon van 15 euro per gewonnen fiets, die ook de winnaars in Drunen ontvingen, kon de angst van de fietswinkels niet wegnemen. Ondernemers in wiens gebied de Fietsprijs viel, vreesden hun faillissement en vroegen BOVAG bij de Postcode Loterij aan de bel te trekken.

Tsunami-effect vermijden
Niels Hansen van BOVAG Fietsbedrijven is bijzonder tevreden met de gezamenlijk bereikte overeenstemming. “Het bestuur van BOVAG Tweewielerbedrijven had dit onderwerp hoog op de agenda staan toen we vorig jaar de plannen voor 2012 maakten. Ons grootste bezwaar is het tsunami-effect, waarbij in een kleine omgeving ineens duizenden fietsen op de markt komen. De Postcode Loterij begreep dit, en gezamenlijk is gekeken naar andere mogelijkheden voor het uitdelen van de bekende Fietsprijs.”

“Wij waarderen de constructieve houding van de Postcode Loterij zeer. Al eerder gaven zij blijk van deze houding, toen zij de Fietsprijs al op andere punten aanpasten. Nu de fiets niet meer in een hele wijk, maar uitsluitend in een bepaalde postcode gewonnen kan worden, betekent dat in de praktijk een halve straat aan winnaars, en is het probleem definitief van de baan. Tenslotte hebben deze fietsen ook goed onderhoud nodig en dat kunnen bij BOVAG aangesloten fietsbedrijven natuurlijk prima verzorgen,”  aldus Hansen.

Fiets is populaire prijs
Martijn van Klaveren, hoofd communicatie Postcode Loterij, vult aan: “Wij nemen alle suggesties altijd serieus. Eerder pasten we de Fietsprijs ook aan op verzoek van rijwielhandelaren, onder meer door de Fietsbon aan de prijs toe te voegen. Met deze aanpassing om niet meer hele wijken maar meerdere postcodes de Fietsprijs te laten winnen, blijft de populaire prijs in ons prijzenpakket. De fietsen zullen nu alleen meer verspreid over het land worden gewonnen. Wij hopen dat daardoor naast de vele winnaars ook de plaatselijke rijwielhandelaren blij zijn als mensen in hun buurt in de prijzen vallen. We kijken er naar uit om de Fietsprijs nog vaak te kunnen uitreiken en zo bij te dragen aan een groene wereld.”

Reageer op dit artikel