nieuws

Bosch in e-bike training Tweewieler Academy dankzij Merida en Dutch-ID

Retailing

Bosch in e-bike training Tweewieler Academy dankzij Merida en Dutch-ID

Tijdens de E-bike trainingen van Tweewieler Academy komen diverse merken e-bikes aan bod, zoals Gazelle, Batavus, Giant, RIH, Multicycle, Trek, Sparta, Flyer, Qwic en Montego. De e-bike training voor gevorderden wordt tegenwoordig ook voorzien van de Bosch systemen. Deze zijn aanwezig op de Merida en Dutch-ID e-bikes. Naast de huidige merken kan er dus met ingang van februari 2012 ook met Bosch worden geoefend.

 

NIEUWEGEIN – Tijdens de E-bike trainingen van Tweewieler Academy komen diverse merken e-bikes aan bod, zoals Gazelle, Batavus, Giant, RIH, Multicycle, Trek, Sparta, Flyer, Qwic en Montego. De e-bike training voor gevorderden wordt tegenwoordig ook voorzien van de Bosch systemen. Deze zijn aanwezig op de Merida en Dutch-ID e-bikes. Naast de huidige merken kan er dus met ingang van februari 2012 ook met Bosch worden geoefend.

Het Bosch E-bike System werkt met drie sensoren die er voor zorgen dat je precies de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Er wordt gemeten hoe hard je gaat, hoeveel omwentelingen je met je trappers maakt en hoeveel kracht je daarbij zet. De laatste twee worden in het ‘motorblok’ gemeten. De ondersteuning komt uit de compactste en stilste motor die er op dit moment op de markt is. Tijdens de training worden deze sensoren nader besproken middels een stroomschema. Tevens werkt het Bosch e-bike System met een diagnosefunctie. Van hieruit kan de dealer; fietsdata laden, foutcodes, en rapportverslag genereren.

In de training wordt ingegaan op de voor- en nadelen van een batterij en nieuwste generatie accu, op wat de concurrentie doet en hoever de techniek t.o.v. andere fietsmerken staat. Verder worden de verschillende storingen aan een e-bike behandeld en wordt er geleerd hoe hiermee om te gaan.

Aanmelden
De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:
09 februari 2012 in Zwolle
28 februari 2012 in Nieuwegein
28 maart 2012 in Best

Aanmelden voor deze training kan op www.tweewieleracademy.nl of stuur een email aan info@tweewieleracademy.nl.

Reageer op dit artikel