nieuws

Bikes & Retail merkt toenemende belangstelling van buiten branche

Retailing

Bikes & Retail merkt toenemende belangstelling van buiten branche

Bij Bikes & Retail krijgen ze steeds meer aanvragen binnen van ondernemers die van buiten de tweewielerbranche komen. “Na een carrière te hebben gehad in een andere branche tonen zij grote belangstelling voor onze branche”, geeft directeur Perry Jansen aan. “Als branche moeten we dit koesteren. Zij kunnen een belangrijke rol gaan spelen bij het voortbestaan van de vakhandel, zeker gezien de vergrijzing in de branche.”

 

HEESCH – Bij Bikes & Retail krijgen ze steeds meer aanvragen binnen van ondernemers die van buiten de tweewielerbranche komen. “Na een carrière te hebben gehad in een andere branche tonen zij grote belangstelling voor onze branche”, geeft directeur Perry Jansen aan. “Als branche moeten we dit koesteren. Zij kunnen een belangrijke rol gaan spelen bij het voortbestaan van de vakhandel, zeker gezien de vergrijzing in de branche.”

“Van de ondernemers die wij sinds 1 januari hebben mogen bijschrijven op onze ledenlijst zijn er vier afkomstig van buiten de branche. In één geval ging het om een nul start en in de drie andere gevallen een overname van een bestaande zaak. Saillant detail is dat bij deze overnames de zaken die werden overgenomen ook nieuw voor ons waren’’, aldus Jansen.

Recent voorbeeld hiervan is de overname van Ad Franken uit Goirle door Peter van Riemsdijk. Na 40 jaar in de branche actief te zijn geweest, vond Ad het welletjes en kwam hij in contact met Bikes & Retail. Toen ging het opeens allemaal erg snel. Bikes & Retail koppelden hem aan Peter van Riemsdijk. Na een carrière als machinebouwer, onderzoeker met technisch commerciële ervaring, had Peter belangstelling gekregen voor de branche.

Reageer op dit artikel