nieuws

Bij Bike Totaal geen wijzigingen door Accell’s overname van Raleigh

Retailing

Bij Bike Totaal geen wijzigingen door Accell’s overname van Raleigh

Accell Group heeft gisteren bekendgemaakt dat de overname van Raleigh Cycle Limited definitief is afgerond. Raleigh fietsen en e-bikes worden in Nederland op de markt gebracht door de bij Bike Totaal aangesloten dealers. De Raleigh overname levert voor hen geen wijzigingen op omdat het belangrijkste deel van de Raleigh 2012 collectie al bij een van de Accell-bedrijven wordt gemaakt.

 

HEERENVEEN – Accell Group heeft gisteren bekendgemaakt dat de overname van Raleigh Cycle Limited definitief is afgerond. Raleigh fietsen en e-bikes worden in Nederland op de markt gebracht door de bij Bike Totaal aangesloten dealers. De Raleigh overname levert voor hen geen wijzigingen op omdat het belangrijkste deel van de Raleigh 2012 collectie al bij een van de Accell-bedrijven wordt gemaakt.

Bike Totaal algemeen directeur Maarten de Vos meldt dat de Raleigh stad- en toerfietsen evenals andere modellen – tezamen het belangrijkste deel vormend van de 2012 collectie – bij één van de Accell-fabrieken worden gemaakt. “Daar hebben we met de eigen collectie van dit jaar toe besloten. Vooral omdat de Accell Groep een partner is die een goede nazorg kan bieden. De Raleigh e-bikes worden bij Derby Cycle in Duitsland gemaakt, terwijl de Raleigh racefietsen bij Raleigh UK vandaan komen. En dat gebeurt met het oog op het Raleigh prof raceteam.”

Raleigh’s franchising formule

De definitieve overname van Raleigh door de Accell Group is morgelijk geworden nadat de Mededigingsautoriteit in Duitsland hiervoor toestemming verleende. Met Raleigh wordt Accell veruit het grootste fietsbedrijf in Europa. Het groeit naar een jaarlijkse verkoop van rond de twee miljoen fietsen en een omzet van tegen de 1 miljard euro. Interessant is dat Accell met Raleigh verder in de retailing van fietsen stapt. Onderdeel van Raleigh in Engeland is namelijk Cyclelife; een franchising formule waar rond de 200 winkeliers bij zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel