nieuws

Nieuwe Pon-aanwinst Greenwheels wil internationaal met Gazelle

Retailing

Nieuwe Pon-aanwinst Greenwheels wil internationaal met Gazelle

Zojuist is bekend gemaakt dat Pon een aanmerkelijk belang heeft genomen in Greenwheels, een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s. Daarmee komt dit moderne mobiliteitsconcept in hetzelfde moederbedrijf als Gazelle. Greenwheels’ directeur Gijs van Lookeren Campagne ziet zeker mogelijkheden om de Dierense fietsfabrikant te betrekken bij de internationale expansie van het concept.

ALMERE – Zojuist is bekend gemaakt dat Pon een aanmerkelijk belang heeft genomen in Greenwheels, een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s. Daarmee komt dit moderne mobiliteitsconcept in hetzelfde moederbedrijf als Gazelle. Greenwheels’ directeur Gijs van Lookeren Campagne ziet zeker mogelijkheden om de Dierense fietsfabrikant te betrekken bij de internationale expansie van het concept.

Van Lookeren Campagne vertelde vandaag op BNR Nieuwsradio ook met Gazelle te willen gaan kijken naar het aanbieden van meer diensten en het bundelen van krachten. “De combinatie van Gazelle fietsen en Greenwheels biedt zeker nieuwe mogelijkheden”, stelde van Lookeren Campagne.

Gazelle’s in Londen
“Samen met Pon kunnen wij de groei van Greenwheels versnellen, internationaal expanderen en nieuwe diensten voor de zakelijke markt aanbieden. Dit bekent niet dat we Gazelle fietsen zullen gaan aanbieden binnen het Greenwheels concept in Nederland, want we zijn al betrokken bij de OV Fiets. Ik zie echter in de toekomst wel Gazelle fietsen rondrijden in Londen of Berlijn als onderdeel van onze international expansie.”

Jan Borghuis (44) en Gijs van Lookeren Campagne (45) startten in 1995 met drie deelauto’s het bedrijf Greenwheels. Vandaag de dag maken tienduizenden abonnees dagelijks gebruik van zo’n 2.000 auto’s. Niet alleen in Nederland is Greenwheels actief, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Groeistrategie van Pon
De deelname in Greenwheels past uitstekend in de groeistrategie van Pon als toonaangevende mobiliteitsaanbieder. Gezamenlijk kunnen zij alle vormen van mobiliteit aanbieden. Nu richt Greenwheels zich voornamelijk op consumenten. Beide bedrijven verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen.

Bron: BNR en www.greenwheels.com
 

Reageer op dit artikel