nieuws

Shimano Europe Holding neemt Bike Fitting over

Retailing

Shimano Europe Holding neemt Bike Fitting over

Shimano Europe Holding heeft aangekondigd dat het Bike Fitting overneemt. Met de overname van deze Nederlandse producent van meetinstrumenten voor dynamische fietsmetingen wil Shimano haar dealers de mogelijkheid geven om de ideale fietshouding van klanten te analyseren en de fiets hierop aan te passen.

NUNSPEET – Shimano Europe Holding heeft aangekondigd dat het Bike Fitting overneemt. Met de overname van deze Nederlandse producent van meetinstrumenten voor dynamische fietsmetingen wil Shimano haar dealers de mogelijkheid geven om de ideale fietshouding van klanten te analyseren en de fiets hierop aan te passen.

Marc van Rooij, directeur van Shimano Europe Holding: "Met de technologie en kennis van Bike Fitting krijgt Shimano meer informatie en kennis over het menselijk lichaam. Door middel van deze inzichten zijn we in staat om onze producten nog meer op maat te maken en op de behoeften van fietsers af te stemmen."

Dealers kunnen hun expertise laten zien
Met de meetsystemen van Bike Fitting biedt Shimano een nieuwe dienst aan naar het dealernetwerk, aldus Marc van Rooij. "Service wordt steeds belangrijker in retail. Met de overname van Bike Fitting geven we onze dealers de mogelijkheid om de ideale fietshouding van klanten te analyseren en de fiets (framemaat, zadel, stuur, zitpositie, enz.) hierop aan te passen. Op deze manier kunnen dealers hun expertise laten zien."

Hay Janssen, CEO van Bike Fitting: "Voor Bike Fitting is dit een uitstekende gelegenheid om de continuïteit veilig te stellen en internationaal te groeien via het wereldwijde dealernetwerk van Shimano. Uiteraard zal er voor onze bestaande dealers niets veranderen. We zullen ze met dezelfde passie bedienen als ze gewend zijn.”

Het kantoor van Bike Fitting blijft in Sittard en de voormalige eigenaren, Hay Janssen en Cisca Scipio, blijven werken voor de organisatie.
 

Reageer op dit artikel