nieuws

Accell Group neemt Raleigh Cycle over

Retailing

Accell Group neemt Raleigh Cycle over

Accell Group heeft vandaag bekendgemaakt dat de overname van Raleigh Cycle rond is. Accell neemt het merk over voor 60 miljoen euro. Met deze overname voegt Accell Group wereldwijd bekende merken als Raleigh en Diamondback toe aan haar portfolio.

HEERENVEEN – Accell Group heeft vandaag bekendgemaakt dat de overname van Raleigh Cycle rond is. Accell neemt het merk over voor 60 miljoen euro. Met deze overname voegt Accell Group wereldwijd bekende merken als Raleigh en Diamondback toe aan haar portfolio.

Accel Group hoopt hiermee de positie in de markt voor fietsen, fietsonderdelen en accessoires in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk te versterken en daarnaast voordeel te behalen bij de inkoopactiviteiten in Azië. Accell waardeert Raleigh op een ondernemingswaarde van 76 miljoen euro.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten en zal waarschijnlijk eind mei plaatsvinden. Samenhangend met de overname van Raleigh kondigt Accell Group een accelerated bookbuild offering aan van maximaal 2.000.000 miljoen nieuwe gewone aandelen (minder dan 10% van het uitstaande aandelenkapitaal van Accell Group). Exclusief transactiekosten en op pro forma basis, zal de overname naar verwachting direct bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group. Consolidatie zal plaatsvinden vanaf 25 april 2012.

Reactie René Takens, Accell
René Takens, Chief Executive Officer van Accell Group: “Wij zijn zeer tevreden met de overname van Raleigh, wat opnieuw een mijlpaal betekent voor ons bedrijf. De Raleigh acquisitie voegt een sterk traditioneel en wereldwijd merk met een rijke historie aan onze merkenportefeuille toe. Met het merk Diamondback versterken we onze positie in het mountainbike en BMX segment. Ook verstevigen we onze marktpositie in fietsonderdelen & accessoires in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, waarmee we onze wereldwijde slagkracht in dit segment vergroten. Met de overname breiden we onze activiteiten uit naar nieuwe geografische markten en profiteren we van inkoopvoordelen door schaalvergroting. We hebben veel vertrouwen in Raleigh’s management team en zullen de toekomstige groei van Raleigh binnen onze groep volledig ondersteunen.”

Reactie Alan Finden-Crofts, Raleigh
Alan Finden-Crofts, Chief Executive Officer van Raleigh Cycle Limited: “Ik ben zeer verheugd met de verkoop van Raleigh aan Accell Group. Naarmate de gesprekken met diverse geïnteresseerde partijen eerder dit jaar vorderden, kwam Accell Group duidelijk als de geprefereerde koper van onze onderneming naar voren. De activiteiten van onze beide bedrijven vullen elkaar heel goed aan, zowel op het gebied van productassortiment als geografische markten. Met Raleigh koopt Accell Group een wereldwijd merk met 125 jaar historie en afzet in meer dan 140 landen wereldwijd. Ik ben er volledig van overtuigd dat Raleigh de ideale koper heeft gevonden voor medewerkers, klanten en leveranciers en voor ondersteuning van de toekomstige groei van onze activiteiten.”

Reageer op dit artikel