nieuws

Accell Group heeft veel geld nodig voor overname Raleigh

Retailing

Accell Group heeft veel geld nodig voor overname Raleigh

In het vervolgtraject van de bekendmaking dat Accell Group Raleigh Cycle Limited wil overnemen, is er in de financiële pers uitvoerig bericht over de financiële middelen die Accell Group reserveert voor overnames. Duidelijk is dat Accell flink wat geld nodig zal hebben om het 125 jaar oude Raleigh compleet over te nemen.

HEERENVEEN – In het vervolgtraject van de bekendmaking dat Accell Group Raleigh Cycle Limited wil overnemen, is er in de financiële pers uitvoerig bericht over de financiële middelen die Accell Group reserveert voor overnames. Duidelijk is dat Accell flink wat geld nodig zal hebben om het 125 jaar oude Raleigh compleet over te nemen.

De CEO van de Accell Group, René Takens, zegt in het Financieele Dagblad dat het bedrijf beschikt over circa 100 miljoen euro voor overnames. “We bespreken de mogelijke overname van Raleigh nu met onze banken. Alle opties liggen nog open,” aldus Taken. Zelfs de uitgifte van nieuwe aandelen is een mogelijkheid om de overname te financieren.

Raleigh werd ongeveer tien jaar geleden gekocht door Alan Finden-Crofts en anderen voor een bedrag tussen de 74 en 75 miljoen Amerikaanse dollar. Finden-Crofts kocht 42 procent van de aandelen van het tot Raleigh Cycle Limited omgedoopte bedrijf. 16 procent van de aandelen ging naar acht voormalige Derby County-managers. De resterende 42 procent werden gekocht door investeerders (Persues Partners,Thayer Capital en Soros Equity Partners).

Raleigh grootste marktaandeel
Perseus Partners is nu nog steeds een van de belangrijkste aandeelhouders van Raleigh. Op haar website zegt de investeerder dat ‘Raleigh Cycle het grootste marktaandeel in Groot-Brittannië, Canada en Ierland in handen heeft en het op twee na grootste marktaandeel van alle fietsen die door onafhankelijke dealers in de Verenigde Staten worden verkocht bezit.’

Finden-Crofts verkocht in 2005 een belangrijk deel van Raleigh Cycle Limited. Het Duitse Derby Cycle werd toen verkocht voor 40 miljoen dollar aan een investeerder (Finatem II Beteiligungsgesellschaft) die Derby Cycle naar de beurs bracht en daar enorme winsten mee opstreek. De koers werd vastgesteld op 12,50 in februari 2011, zeven maanden later kocht Pon Holdings alle Derby Cycle aandelen voor 28,50 euro per aandeel.

Overname zal 60 tot 70 miljoen euro kosten
Hoeveel geld de Accell Group in de overname van Raleigh zal moeten steken is niet bekendgemaakt. Maar gezien het feit dat Raleigh in 2011 een omzet van ongeveer 195 miljoen euro realiseerde mogen we ervan uitgaan dat de overname 60 tot 70 miljoen euro zal gaan kosten.
 

Reageer op dit artikel