nieuws

Accell Group exclusief in gesprek over overname Raleigh

Retailing

Accell Group exclusief in gesprek over overname Raleigh

Accell Group NV maakt bekend dat zij op basis van een intentieverklaring exclusief in gesprek is met Raleigh Cycle Limited en haar aandeelhouders, waarbij deze gesprekken, indien ze succesvol worden afgerond, kunnen leiden tot de overname van….

HEERENVEEN – Accell Group NV maakt bekend dat zij op basis van een intentieverklaring exclusief in gesprek is met Raleigh Cycle Limited en haar aandeelhouders, waarbij deze gesprekken, indien ze succesvol worden afgerond, kunnen leiden tot de overname van Raleigh door Accell Group.

Tijdens de begin maart gehouden Taipei International Cycle Show en met name tijdens het 125-jarig jubileum feest van Raleigh, was de aanstaande overname van het wereldberoemde merk al onderwerp van vele gesprekken. Daar werd gezegd dat er vier overname kandidaten in de race waren. Naast Accell ook Pon Holdings, het Canadese Dorel Industries (eigenaar van Cannondale, Mongoose, GT en enkele andere merken) en een niet nader genoemde vierde partij. Accell, zo werd gezegd, was het verst gevorderd in de onderhandelingen met Raleigh. Dat heeft nu dus tot de intentieverklaring geleid.
 
Hele top Raleigh-management op leeftijd
Tijdens het jubileum feest in Taipei, nam Raleigh afscheid van enkele top managers die met pensioen gingen. Het feit dat het gehele top management van het Engelse merk op leeftijd is, is een van de belangrijkste redenen voor het te koop zetten van het bedrijf.

Raleigh is al 125 jaar actief in de fietsenmarkt. Het bedrijf heeft produktie- en distributievestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada en heeft tevens wereldwijde licentieactiviteiten en een inkoopvestiging in Taiwan. De bekendste merken van Raleigh zijn Raleigh, Avenir and Diamondback. Raleigh heeft circa 430 medewerkers, realiseerde een omzet van ruim USD 260 miljoen (195 miljoen euro) en verkocht circa 850.000 fietsen in 2011.

Groei van 30% voor Accell
Met Raleigh zou Accell ongeveer een derde groeien. De Heerenveense holding realiseerde het afgelopen jaar een omzet van 628 miljoen euro en groeit met Raleigh naar 825 miljoen. De fietsproduktie zal met Raleigh stijgen naar een kleine twee miljoen stuks. Met Raleigh breidt Accell vooral haar activiteiten in Amerika en Canada stevig uit. In Europa zal de overname leiden tot discussies met Derby Cycle; de Duitse fietsfabriek van Pon Holdings, heeft licentie-rechten op de merknaam Raleigh in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bike Totaal heeft die rechten voor Nederland.
 

Reageer op dit artikel