nieuws

Unigarant komt met vernieuwde E-bikeverzekering

Retailing

Unigarant komt met vernieuwde E-bikeverzekering

Per 1 maart heeft Unigarant een vernieuwde E-bikeverzekering geïntroduceerd. De belangrijkste wijziging is de nieuwe dekking Diefstal en BeschadigingPlus. Bij deze uitgebreide dekking is de fietser niet alleen verzekerd voor diefstal en beschadiging, maar ook voor verhaalsrechtsbijstand en ongevallen. Daarnaast is schade aan de accu en pechhulp meeverzekerd.

HOOGEVEEN – Per 1 maart heeft Unigarant een vernieuwde E-bikeverzekering geïntroduceerd. De belangrijkste wijziging is de nieuwe dekking Diefstal en BeschadigingPlus. Bij deze uitgebreide dekking is de fietser niet alleen verzekerd voor diefstal en beschadiging, maar ook voor verhaalsrechtsbijstand en ongevallen. Daarnaast is schade aan de accu en pechhulp meeverzekerd.

Bij verhaalsrechtsbijstand zorgt Unigarant ervoor dat (letsel)schade door de schuld van iemand anders, wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. De ongevallenverzekering keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de verzekerde als gevolg van een ongeval.

Hulp bij pech met e-bike
Met de Unigarant Pechhulp kan de verzekerde rekenen op hulp wanneer zij stranden met hun e-bike. Als snelle reparatie ter plekke niet mogelijk is, worden e-bike en berijder naar de tweewielerspecialist of naar huis gebracht. Unigarant Pechhulp wordt uitgevoerd door de ANWB.

De vernieuwingen gelden voor zowel de 3- en 5 jaars verzekering als voor de doorlopende verzekering. De nieuwe dekking Diefstal en BeschadigingPlus geldt ook voor ‘gewone’ fietsen.

Kortingsactie voor rijwielhandelaren en consumenten
De maanden maart, april en mei zijn de zogenaamde E-bikevoordeelmaanden. Tijdens deze maanden krijgt de consument 10% premiekorting en de rijwielhandelaar 10% extra provisie. De premie voor de E-bikeverzekering wordt per 1 maart niet meer alleen gebaseerd op de gekozen dekking en de regio waar de verzekerde woont, maar ook op de waarde van de e-bike. Tot op heden hadden e-bikes van bijvoorbeeld € 1.500,- en € 3.000,- eenzelfde premie.
 

Reageer op dit artikel