nieuws

Shimano verhoogt productie

Retailing

Shimano verhoogt productie

Eind februari berichtten we op Tweewieler.nl over oplopende levertijden bij Shimano als gevolg van de gestegen vraag naar kwaliteitsfietsen in China, Indonesië en Zuid-Amerika. Shimano’s commercieel directeur Frank Pfeiffer gaf op Taipei International Cycle Show aan dat de productiecapaciteit wordt verhoogd. Daarmee zijn echter nog niet alle leveringsproblemen van de baan.

NUNSPEET – Eind februari berichtten we op Tweewieler.nl over oplopende levertijden bij Shimano als gevolg van de gestegen vraag naar kwaliteitsfietsen in China, Indonesië en Zuid-Amerika. Shimano’s commercieel directeur Frank Pfeiffer gaf op Taipei International Cycle Show aan dat de productiecapaciteit wordt verhoogd. Daarmee zijn echter nog niet alle leveringsproblemen van de baan.

De verhoging van de productiecapaciteit heeft vooral betrekking op de groeiende vraag vanuit China naar onderdelen voor het middensegment MTB’s. Hiermee niet de globale leveringsproblemen opgelost omdat het om een specifieke markt gaat.

Pfeiffer zei verder op Taipei Cycle Show dat de huidige leveringsproblemen niet te vergelijken zijn met die van 4 jaar geleden, toen de Japanse onderdelenproducent ook leveringsproblemen kende. “Destijds waren deze het gevolg van een explosieve groei van de vraag naar onderdelen wereldwijd. Nu is er sprake van een onverwachte hoge vraag vanuit met name de regio China. En we verwachten dat deze vraag op ditzelfde hoge niveau blijft de komende jaren. Om daaraan tegemoet te komen, hebben we besloten de productiecapaciteit specifiek voor de vanuit China gevraagde producten te verhogen.”

16 weken uitstel
Bike Europe meldde eind februari dat met name instap- tot middensegment onderdelen (Acera en Alivio onderdelengroepen) evenals Nexus 7 versnellingsnaven later werden geleverd door problemen met het containervervoer over zee. Sommige fietsenfabrikanten zijn daardoor geconfronteerd met de aankondiging dat de door hen bestelde onderdelen pas in week 22 en 23 komen, in plaats van week 6 tot 8. Dat is een uitstel van 16 weken. Ook zijn er geruchten dat voor losse onderdelen zoals kettingbladen en naven ook een uitgestelde datum is gecommuniceerd.

Reageer op dit artikel