nieuws

Rijkste man van Nederland neemt belang in moeder van Batavus, Koga en Sparta

Retailing

Rijkste man van Nederland neemt belang in moeder van Batavus, Koga en Sparta

Een van de rijkste mannen van Nederland, John Fentener van Vlissingen, heeft een groot aantal aandelen in de Accell Groep NV gekocht, het moederbedrijf van Batavus, Koga, Sparta, Juncker en vele andere fietsbedrijven. Vorige week heeft hij via zijn investeringsmaatschappij Boron Investments NV 5,19% van de aandelen Accell aangeschaft.

HEERENVEEN – Een van de rijkste mannen van Nederland, John Fentener van Vlissingen, heeft een groot aantal aandelen in de Accell Groep NV gekocht, het moederbedrijf van Batavus, Koga, Sparta, Juncker en vele andere fietsbedrijven. Vorige week heeft hij via zijn investeringsmaatschappij Boron Investments NV 5,19% van de aandelen Accell aangeschaft.

John Fentener van Vlissingen is afstammeling van een roemrucht geslacht van ondernemers die onder andere MAKRO hebben opgericht. Deze op het midden- en kleinbedrijf gerichte groothandel maakt tegenwoordig geen deel meer uit van de Steenkolen Handelsvereniging (SHV) waar de familie van Vlissingen haar fortuin mee vergaarde.

Eerder belang
Overigens had John Fentener van Vlissingen eerder een aanzienlijk belang in Accell Groep NV, maar verkocht dat. Nu keert hij dus terug als eigenaar van ruim 5 procent van het wereldwijd opererende fietsbedrijf dat in 2011 een omzet behaalde van 628 miljoen euro.

Grootste Accell aandeelhouder
Fentener van Vlissingen is niet de grootste aandeelhouder van Accell. Opvallend genoeg is dat een verzekeringsmaatschappij uit Engeland. Dit bedrijf heet Aviva Plc en heeft een belang van bijna 10 procent in Europa’s grootste fietsenmaker.

Reageer op dit artikel