nieuws

Gazelle licht ‘Pon fiets van de zaak actie’ toe

Retailing

Gazelle licht ‘Pon fiets van de zaak actie’ toe

Vorige week communiceerde Gazelle de ‘Pon fiets van de zaak actie’ aan haar dealers. Nu blijkt dat daarover een aantal onduidelijkheden is ontstaan. Ronald ter Braak, communicatiemanager bij Gazelle, neemt een aantal misvattingen weg: “Die informatie is enigszins verkeerd overgekomen. Ten onrechte is het idee ontstaan dat dealers voor een groot aantal fietsen veel inspanningen moeten leveren voor een geringe vergoeding. Dat is uiteraard niet zo.”

DIEREN – Vorige week communiceerde Gazelle de ‘Pon fiets van de zaak actie’ aan haar dealers. Nu blijkt dat daarover een aantal onduidelijkheden is ontstaan. Ronald ter Braak, communicatiemanager bij Gazelle, neemt een aantal misvattingen weg: “Die informatie is enigszins verkeerd overgekomen. Ten onrechte is het idee ontstaan dat dealers voor een groot aantal fietsen veel inspanningen moeten leveren voor een geringe vergoeding. Dat is uiteraard niet zo.”

“De impact van deze actie is veel minder groot dan wordt aangenomen en biedt dealers juist extra kansen. We betreuren de onduidelijkheden en lichten graag de ‘spelregels’ nogmaals toe.”
Ten eerste is volgens Ter Braak onduidelijkheid ontstaan over het verwachte aantal bestellingen. “Het gaat niet om een ‘stortvloed’ aan bestellingen of een concentratie daarvan op één woonplaats. Het reële aantal valt enorm mee. De actie geldt echt alleen voor directe Pon-medewerkers en niet hun familieleden. Het gaat dan ook om ongeveer 300 fietsen op jaarbasis, verspreid door heel Nederland en zeker niet de genoemde 6.000 exemplaren waarover commotie is ontstaan. Het werkelijke aantal ligt in de praktijk dus veel lager.”

"Geen investering in verkooptijd"
“Bovendien kost het de dealer geen rechtonevenredige inspanning in bijvoorbeeld verkooptijd”, vervolgt Ter Braak. “De deelnemers aan deze actie kiezen en bestellen hun fiets vooraf online op een speciaal intranetportal of bekijken de fiets in het Gazelle Experience Center. In tegenstelling tot de interpretatie van het bericht worden de fietsen vervolgens via de dealer geleverd, maar direct uit de voorraad van Gazelle zelf. Ze komen niet uit de voorraad van de dealer, zodat er ook geen sprake is van kapitaalbeslag. Dealers hoeven de betreffende fiets alleen rijklaar te maken en krijgen daarvoor een representatieve vergoeding.”

"Actie geen bedreiging maar juist kans"
“Dealers kunnen trouwens ook aangeven of ze aan de actie mee willen werken. Er is dus geen enkele verplichting.” Bovendien geeft Ter Braak aan, dat de ‘Pon fiets van de zaak’ actie juist verkoopkansen biedt. “Dealers krijgen er klanten bij, die bijvoorbeeld voor onderhoud of de aankoop van fietsen voor andere gezinsleden ook weer in de winkel zullen terugkomen. Bovendien is het een kans om de omzet te verhogen met extra producten, zoals accessoires en verzekeringen. We vinden het vervelend dat deze positief bedoelde actie onduidelijkheden heeft opgeroepen. Uiteraard hechten we juist enorm veel waarde aan de goede samenwerking met onze dealers. Daarom vinden we het van belang om deze actie weer in het juiste perspectief te plaatsen.”

 

Reageer op dit artikel