nieuws

ANWB-directeur Guido van Woerkom: ‘Wegenwacht helpt vakhandel meer fietsen te verkopen

Retailing

ANWB-directeur Guido van Woerkom: ‘Wegenwacht helpt vakhandel meer fietsen te verkopen

De nieuwe Wegenwacht service voor fietsen en bromfietsen zorgt er volgens ANWB-directeur Guido van Woerkom voor dat meer mensen een dure fiets gaan kopen: “Als mensen met onze Wegenwacht service zeker weten dat ze bij pech geholpen worden, zijn ze eerder geneigd een dure fiets of scooter te kopen.”

DEN HAAG – De nieuwe Wegenwacht service voor fietsen en bromfietsen zorgt er volgens ANWB-directeur Guido van Woerkom voor dat meer mensen een dure fiets gaan kopen: “Als mensen met onze Wegenwacht service zeker weten dat ze bij pech geholpen worden, zijn ze eerder geneigd een dure fiets of scooter te kopen."

In een interview in het maartnummer van Tweewieler vertelt Van Woerkom dat de ANWB en de vakhandel hetzelfde doel hebben: “Als mensen met onze Wegenwacht service zeker weten dat ze bij pech geholpen worden, zijn ze eerder geneigd een dure fiets of scooter te kopen. De ANWB zorgt voor een goede pechhulp en de vakhandel zorgt voor de afzet."

"Vroeger werd de fiets voor woon-werkverkeer vooral voor afstanden tussen de 5 en 10 km gebruikt. Door e-bikes ligt dat nu tussen de 15 en 20 km. Deze rijders willen zekerheid: als ik pech heb, kan ik de Wegenwacht bellen,” aldus Van Woerkom.

Simpele reparaties langs de kant van de weg uitvoeren
“Met onze Wegenwacht service willen we dat mensen die op pad zijn voor woon-werkverkeer of hun tweewieler recreatief gebruiken, de zekerheid bieden dat ze bij pech hun reis kunnen vervolgen. Dat betekent dat we ofwel de wat simpele reparaties langs de kant van de weg uitvoeren, ofwel de berijder wegbrengen. En dat kan naar huis zijn of naar de vakhandel.”

Lees het volledige interview met ANWB-directeur Guido van Woerkom in de papieren versie van Tweewieler, die op 27 maart verschijnt.

 

Reageer op dit artikel