nieuws

Afscheid René Van Ruiten, winkels naar Hans Struijk Fietsen

Retailing

Afscheid René Van Ruiten, winkels naar Hans Struijk Fietsen

René van Ruiten (56) heeft zijn vier fietsenwinkels verkocht aan de Hans Struijk Fietsen BV. In bijzijn van de burgemeester nam René afgelopen vrijdag, 23 maart 2012, afscheid van zijn winkels en zijn klanten.

Op 1 februari 2012 heeft Hans Struijk Fietsen de winkels van Van Ruiten overgenomen. Het gaat om de winkels in Voorburg, Den Haag, Rijswijk en Loosduinen. Van Ruiten heeft 30 jaar met veel energie de bekende Profile van Ruiten winkels gerund. Over de overname zegt Van Ruiten: “Ik ben blij dat ik een goede partij heb gevonden waar ik met een gerust hart de zaak aan kan overdragen.”

Meer dan honderd klanten namen afscheid

Op 23 maart was Van Ruiten voor het laatst werkzaam in de vestiging aan de Minister Talmalaan in Rijswijk. Hier nam hij vanaf 16 uur in bijzijn van de burgemeester officieel afscheid.
Het was goed dat het mooi weer was, zodat de minstens honderd klanten die afscheid kwamen nemen lekker in het zonnetje op hun beurt konden wachten. De hapjes en drankjes, waaronder veel champagne, vonden gretig aftrek.

Van Ruiten was ook hier de ondernemer die hij altijd was, met voor elke klant tijd en aandacht en een vriendelijk woord. De komende maand blijft hij nog twee dagen per week meelopen om zaken over te dragen. Hij vertelt: “In het begin waren de medewerkers wel onrustig toen ze hoorden dat ik de winkels had verkocht. Maar inmiddels is dat helemaal over. Bastiaan en Timon pakken sommige zaken anders aan dan ik, en dat is even wennen, maar ze pakken dingen ook beter op.”

Ombouw naar Hans Struijk Fietsen formule

Hans Struijk Fietsen is een fietswinkelketen met 9 winkels in het midden en hoge segment. Een hoge servicegraad, een ruim assortiment fietsen, accessoires, kleding en onderdelen gecombineerd met een hoogwaardige werkplaats zijn de basis voor deze succesformule. In de komende maanden zullen de van Ruiten winkels worden omgebouwd naar de Hans Struijk Fietsen formule.

In de komende Tweewieler leest u alles over de ambities van Hans Struijk Fietsen, in een interview met Bastiaan Hagenouw (op de foto met René van Ruiten).

Reageer op dit artikel