nieuws

Trek exposeert niet meer op Eurobike

Retailing

Trek exposeert niet meer op Eurobike

Midden juli 2012 houdt Trek Bicycle zijn jaarlijkse retailer product launch Trek World voor de tweede keer in Europa (Frankfurt, Duitsland). Dat is het eerste moment waarop Europese dealers de nieuwste ontwikkelingen in het assortiment van Trek, Bontrager, Villiger en Diamant kunnen zien. Omdat dit moment zo’n 6 weken voor Eurobike ligt, heeft Trek Bicycle besloten niet meer deel te nemen aan Eurobike.

WATERLOO (USA) – Midden juli 2012 houdt Trek Bicycle zijn jaarlijkse retailer product launch Trek World voor de tweede keer in Europa (Frankfurt, Duitsland). Dat is het eerste moment waarop Europese dealers de nieuwste ontwikkelingen in het assortiment van Trek, Bontrager, Villiger en Diamant kunnen zien. Omdat dit moment zo’n 6 weken voor Eurobike ligt, heeft Trek Bicycle besloten niet meer deel te nemen aan Eurobike.

Gaan meer merken besluiten niet meer deel te nemen aan Eurobike? Dit is de brandende vraag en cruciaal voor het succes van Eurobike. In de VS heeft een soortgelijke ontwikkeling namelijk geleid tot de teloorgang van Interbike, de grootste fietsbeurs van Noord-Amerika. De afgelopen jaren hield Trek Bicycle daar nog slechts een zeer kleine presentatie van zijn producten, omdat de focus lag op de eigen Trek World presentatie.

Twijfel aan bestaansrecht Interbike door lancering Trek World
Deze strategie heeft in de USA navolging gekregen van concurrerende merken, die eveneens hun eigen nationale product launch zijn gaan organiseren. Gevolg is dat men zich afvraagt of de Interbike nog wel bestaansrecht heeft. De lancering van Trek World in Europa, gericht op de Europese vakhandel, zou hetzelfde resultaat kunnen hebben voor Eurobike.

Trek VP voor Product&Marketing Joe Vadeboncoeur benadrukt het belang van Trek World voor hun Europese dealers. “Voor onze lancering midden juli wordt nergens iets getoond van onze nieuwe producten. Voor de retailers is dit het moment om al ons nieuws te zien, de complete fietsen, kleding en accessoires. Bovendien hebben ze tijdens Trek World ruimschoots de gelegenheid om met Trek’s Product Development team van gedachten te wisselen.”

Prioriteit Trek World ligt bij dealers
“Onze eerste prioriteit ligt bij het succes van onze dealers en we hebben ervaren dat het Trek World evenement, dat productpresentatie combineert met retailer focused business seminars, een uitstekend recept is om onze dealers succesvol te laten zijn,” aldus Trek President John Burke.

Trek World Europe vindt plaats van 16 tot en met 20 juli in Frankfurt, Duitsland. Tevens is er een consumentendag gepland op 21 juli 2012.
 

Reageer op dit artikel