nieuws

Oprichter Merida overleden

Retailing

Oprichter Merida overleden

Op 30 januari is Merida-oprichter Ike Tseng overleden op 81-jarige leeftijd. Hij startte Merida Industry Co. Limited in September 1972 en is een icoon in de international fietsenindustrie geworden. Tot aan zijn dood vorige week was hij nog steeds verbonden aan Merida als voorzitter van de Raad van Bestuur.

YUANLIN, Taiwan – Op 30 januari is Merida-oprichter Ike Tseng overleden op 81-jarige leeftijd. Hij startte Merida Industry Co. Limited in September 1972 en is een icoon in de international fietsenindustrie geworden. Tot aan zijn dood vorige week was hij nog steeds verbonden aan Merida als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Michael Tseng, algemeen directeur Merida: “Dankzij de visie, inspiratie, toewijding en het leiderschap van Ike heeft Merida de afgelopen 40 jaar kunnen uitgroeien tot het succesvolle merk dat het nu is, een wereldwijde topproducent in kwaliteitsfietsen en een leidend merk in de wereld.”

“Bovendien was Ike ook een boegbeeld van de industrieorganisaties die opkomen voor de belangen van onze business. Van 1997 tot aan 2003 was hij voorzitter van de Taiwan Bicycle Exporters’ Association. In die hoedanigheid transformeerde hij Taiwan tot een wereldspeler op het gebied van productie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande fietsen.”

Inspirator
Tseng: “Tegen het eind van de 20e eeuw werd de Taiwanese fietsindustrie geconfronteerd met sterke concurrentie vanuit China. De export van fietsen naar het buitenland zakte jaar naar jaar verder in. Desondanks inspireerde Ike Tseng de Taiwanese fietsproducenten telkens weer zich te focussen op merkimago, verbetering van het sales kanaal, productinnovatie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hij transformeerde de Taiwanese fietsindustrie naar een leidende positie op het gebeid van innovatieve en hoogkwaliteit fietsen. Als gevolg daarvan begon de export vanaf 2000 weer aan te trekken.”

Op de foto een Aziatische bezoeker van Eurobike die geïnteresseerd de nieuwste Merida-fietsen bekijkt.
 

Reageer op dit artikel