nieuws

Geen besluit staatssecretaris over BTW-verhoging op fietsreparaties

Retailing

Geen besluit staatssecretaris over BTW-verhoging op fietsreparaties

Staatssecretaris Weekers van Financiën gaat onderzoeken wat precies de gevolgen zijn van de verhoging van het lage BTW-tarief van 6 procent naar 8 procent op onder andere fietsreparaties. Dat is de uitkomst van het overleg over de Fiscale Agenda gisteren tussen Weekers en de Tweede Kamer.

DEN HAAG – Staatssecretaris Weekers van Financiën gaat onderzoeken wat precies de gevolgen zijn van de verhoging van het lage BTW-tarief van 6 procent naar 8 procent op onder andere fietsreparaties. Dat is de uitkomst van het overleg over de Fiscale Agenda gisteren tussen Weekers en de Tweede Kamer.

Weekers zegde de Tweede Kamer toe uit te zoeken wat de gevolgen zijn voor de koopkracht van de mensen. In de Tweede Kamer stuitte Weekers vorig jaar al op fel verzet om de BTW te verhogen, ook van regeringspartij CDA en van gedoogpartner PVV. Die maken zich nog steeds zorgen, maar willen nu eerst concrete plannen van Weekers zien. Naast fietsreparatie vallen ook levensmiddelen, kappers, stukadoors, kranten onder het lage BTW-tarief.

Toen Weekers vorig jaar april voor het eerst met zijn ideeën op de proppen kwam, berekende het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) dat de BTW-verhoging op levensmiddelen voor alle Nederlanders samen de boodschappen 640 miljoen euro per jaar duurder maken.
 

Reageer op dit artikel