nieuws

Exclusieve Montone Cycling e-bike workshop

Retailing

Exclusieve Montone Cycling e-bike workshop

Een geselecteerde groep dealers van Montone Cycling BV volgde op 12 en 13 februari 2012 een ‘Dealer Training Course’ in de fabriek in Duitsland. De tweedaagse cursus bestond uit een workshop en een rondleiding door de fabriek.

BEVERWIJK – Een geselecteerde groep dealers van Montone Cycling BV volgde op 12 en 13 februari 2012 een ‘Dealer Training Course’ in de fabriek in Duitsland. De tweedaagse cursus bestond uit een workshop en een rondleiding door de fabriek.

Rolf Timmerman, algemeen directeur van Montone Cycling: “De exclusieve dealertraining is onderdeel van het E-Bike ambassadeursprogramma dat wordt aangeboden door Montone Cycling B.V. Het E-Bike ambassadeursprogramma is ontwikkeld om de dealer maximaal te ondersteunen bij de verkoop. Door de expertise en deskundigheid van de dealers op het gebied van elektrische fietsen naar een optimaal niveau te brengen, behalen we een maximale samenwerking met de dealer en kan hij de consument nog beter inlichten en een perfecte service verlenen. Hiermee bereiken we een winsituatie voor de fabrikant, de dealer en de consument.”

Uitleg over het Panterra ED2- en ED3 systeem
De training werd verzorgd door een team van specialisten onder leiding van Bernard Fisher. Er werd uitgebreid uitleg gegeven over het ED2- en ED3 systeem van Panterra. Aan de hand van een testmodel werden de verschillende facetten van de fiets blootgelegd.

“Deze informatie kan ik goed gebruiken tijdens het verkoopproces, maar is tevens zeer bruikbaar voor mijn monteurs. Na de workshop heb ik het gevoel dat ik zelf meer aan onderhoud kan uitvoeren. Nu we kennis hebben gemaakt met de ingenieurs zijn ze toegankelijker te benaderen wanneer we problemen hebben met een fiets in de winkel,” aldus Jonjon Blom van de firma Blom uit Leusden.”

Het E-Bike ambassadeursprogramma van Montone Cycling B.V. bevat een selectieve distributie. De ambassadeurs krijgen optimale kennisoverdracht en verkoopondersteuning door:

  • Toegang tot deskundigen
  • Workshop in de fabriek
  • Ondersteunend verkoopmateriaal
  • Testdagen
  • Inhouse service & garantie
  • Dealervermelding op e-bike.nl

De ‘Dealer Training Course’ werd feestelijk afgesloten en na afloop van de cursus ontving iedere ambassadeur een certificaat. “Hiermee is hun kennis en expertise met betrekking tot onze e-bike producten gewaarborgd,” besluit Timmerman.
 

Reageer op dit artikel