nieuws

Duitse Pon-dochter Derby Cycle scoort recordwinst

Retailing

Duitse Pon-dochter Derby Cycle scoort recordwinst

Derby Cycle heeft in het eerste kwartaal (lopend van 1 oktober 2011 t/m 31 december 2011) van boekjaar 2011/12 een recordwinst gemaakt. De winstopbrengst steeg met 6,6% van 37,8 miljoen euro het jaar ervoor tot 40,3 miljoen euro.

CLOPPENBURG (Dsl) – Derby Cycle heeft in het eerste kwartaal (lopend van 1 oktober 2011 t/m 31 december 2011) van boekjaar 2011/12 een recordwinst gemaakt. De winstopbrengst steeg met 6,6% van 37,8 miljoen euro het jaar ervoor tot 40,3 miljoen euro.

“Wij beschouwen de door ons behaalde resultaten als een goede start van het jaar 2011/12,” zegt Matthias Seidler, CEO van Derby Cycle AG. “Tussen oktober en december hebben we onze inkomsten verder zien groeien. Dit is voor ons in lijn met de groei die Derby al jaren vertoont, maar tegen de trend in van een dalende markt voor fietsen. Met een verkoopcijfer van rond de 82.000 fietsen, hebben we de verkoop laten groeien met 1,3%, en de opbrengsten met 6,6%.”

Voororderering op hoog niveau
“Bovendien,” vervolgt Seidler, “zijn onze vooruitzichten ook bijzonder gunstig. We hebben een hoog niveau aan voororders en verwachten op grond daarvan een groei van 25%.”

Uwe Bögershausen, Derby’s financiële directeur, voegt hieraan toe: “We zijn tevreden met de eerste resultaten van het nieuwe boekjaar. Onze grotere behoefte aan advies in verband met de overnamepoging door Accell Group en de overname door Pon, samen met onze eigen acquisities, hebben geleid tot een lager EBIT, maar tot een hoger eindresultaat.”
 

Reageer op dit artikel