nieuws

Blomson verkoopt BeOne en Montego

Retailing

Blomson verkoopt BeOne en Montego

Montego en BeOne, tot op heden onderdeel van Blomson International BV, gaan zelfstandig verder. Met ingang van 1 februari 2012 is de ontwikkeling en distributie van beide merken, inclusief het bij de merken betrokken personeel, evenals…

BEVERWIJK – Montego en BeOne, tot op heden onderdeel van Blomson International BV, gaan zelfstandig verder. Met ingang van 1 februari 2012 is de ontwikkeling en distributie van beide merken, evenals de exclusieve distributierechten van Edco Wielen en Catlike helmen, ondergebracht in de speciaal voor dat doel opgerichte onderneming Montone Cycling BV.

 De nieuwe onderneming heeft in investeringsmaatschappij Nimbus uit Zeist een partner gevonden om haar groeiplannen te verwezenlijken en de organisatie verder te professionaliseren.Het personeel dat betrokken is bij deze merken gaan mee naar de nieuwe firma.

Blomson International BV is vanaf de oprichting in 1991 gespecialiseerd is in de in- en verkoop van fietsen, fietsonderdelen en accessoires. In 2004 werd onder de vlag van Blomson International B.V. het stads- en toerfietsenmerk Montego gelanceerd en in 2005 werd het race- en mountainbikemerk BeOne aan de portfolio toegevoegd. De merken worden in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en via de vakhandel gedistribueerd.

Beide merken zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwaardige fietsmerken. Vanwege het succes is onder leiding van eigenaar Maurice Blom in de afgelopen twee jaren gewerkt aan het bouwen van een sterk en professioneel team rondom de fietsmerken met als doel verdere groei van de merken te waarborgen en te verzelfstandigen in een nieuw bedrijf, Montone Cycling B.V.

Blomson International B.V. zal zich weer gaan focussen op haar kernactiviteiten: de in- en verkoop van fietsonderdelen en -accessoires.

Montone Cycling B.V. heeft, met het huidige team onder leiding van Rolf Timmerman, zich ten doel gesteld de huidige positie van de merken Montego en BeOne in de Benelux te verstevigen en verder uit te bouwen. “Onze visie is dit te doen middels selectieve distributie via de fietsvakhandel in combinatie met jaarlijks terugkerende sterke collecties en een state of the art dealer ondersteuning,” vertelt Timmerman. “Om de relatie met de vakhandel te versterken zal er tevens gekeken worden naar verdere uitbreiding met distributie van exclusieve fietsaccessoires. Naast uitbreiding van het huidige dealernetwerk in de Benelux zal gefaseerd gebouwd gaan worden aan een internationaal dealernetwerk.”

“Deze stap is positief voor alle betrokken partijen”, stelt Gert Jan Hubers, Partner bij Nimbus. “Nimbus focust op investeringen in bedrijven met het potentieel zich verder te ontwikkelen. Nimbus zal Montone Cycling ondersteunen in het verder uitbouwen van haar activiteiten, alsook in het helpen identificeren van nieuwe kansen en markten. We zijn blij met de marktpositie die Blomson International in de afgelopen jaren met de merken heeft weten op te bouwen, en zijn er van overtuigd dat Montone Cycling haar merken met een hernieuwde, gerichte focus nog beter kan positioneren in het internationale fietsenlandschap.”

 

 

Reageer op dit artikel