nieuws

Wie wordt 25ste ‘Fiets van het Jaar’?

Retailing

Wie wordt 25ste ‘Fiets van het Jaar’?

Tijdens de openingsceremonie van de FietsVAK zal voor de 25ste maal de Fiets van het Jaar bekend gemaakt gaan worden. Juist in het jubileumjaar van de Fiets van het Jaar werd nog maar weer eens duidelijk hoe groot het belang van de elektrische tweewieler is geworden voor de fietssector in Nederland.

AMSTERDAM – Tijdens de openingsceremonie van de FietsVAK zal voor de 25ste maal de Fiets van het Jaar bekend gemaakt gaan worden. Juist in het jubileumjaar van de Fiets van het Jaar werd nog maar weer eens duidelijk hoe groot het belang van de elektrische tweewieler is geworden voor de fietssector in Nederland.

Na drie dagen intensief testen in de heuvels rond Berg en Dal kwam de jury tot de volgende zes genomineerden. Voor de Fiets van het Jaar zijn dit (in willekeurige volgorde):

• Gazelle Frikk
• Cortina Speed 7
• Koga World Traveller

De genomineerden voor de E-bike van het Jaar 2012 zijn (in willekeurige volgorde):

• Batavus Fuego E-90
• Cannondale E-series
• Trek L600+

Het aantal ingezonden e-bikes bedroeg 25 terwijl dit getal voor gewone tweewielers bleef steken op 17. Daarmee overstijgt de e-bike de gewone fiets terwijl deze special prijs pas voor de tweede keer wordt toegekend door de RAI Vereniging.

Het aanbod van fietsen en E-bikes in de categorie moderne stadsfiets was zeer gevarieerd. De consument kan volgend jaar uitkijken naar een ruim aanbod moderne stadfietsen dat uitermate geschikt is voor het woon-werkverkeer. Ook komen er voor zowel de sportieve toerfietser als de scholier nu steeds meer passende E-bikes beschikbaar.

Met 42 testfietsen op een rij komen potentiële winaars van de titels Fiets van het Jaar en E-bike van het Jaar wel eens opvallend duidelijk boven drijven. Al was het maar omdat e-bikes van 2000 euro en meer met net iets te goedkope V-brakes van een paar euro bij voorbaat kansloos zijn, zeker in een directe vergelijking met schijfremmen en hydraulische velgremmen.

De vakjury van de Fiets van het Jaar en de E-bike van het Jaar bestond dit jaar uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe, Fietsmarkt en Fiets.

De winnaars van de Fiets van het Jaar 2012 en E-bike van het Jaar 2012 worden samen met de Fiets Innovatie Award bekend gemaakt op zondag 29 januari 2012 tijdens de openingsbijeenkomst van FietsVAK 2012 in Amsterdam RAI.
 

Reageer op dit artikel