nieuws

Vuurwerkverkoop viel tegen

Retailing

Vuurwerkverkoop viel tegen

Afgelopen december is de vuurwerkverkoop tegengevallen. Dat is het algemene beeld bij de vakhandelaren die zich bij iedere jaarwisseling sterk richten op vuurwerk. Gesprekken met diverse dealers leveren een eenduidig beeld op; de gescoorde omzet is tegengevallen waarbij er gesproken wordt over een daling van meer dan 10 procent.

DOETINCHEM – Afgelopen december is de vuurwerkverkoop tegengevallen. Dat is het algemene beeld bij de vakhandelaren die zich bij iedere jaarwisseling sterk richten op vuurwerk. Gesprekken met diverse dealers leveren een eenduidig beeld op; de gescoorde omzet is tegengevallen waarbij er gesproken wordt over een daling van meer dan 10 procent.

Meer verkooppunten van vuurwerk; meer illegaal vuurwerk en een consument die de hand meer op de knip houdt; dat zijn de factoren geweest die de dagen voor de afgelopen jaarwisseling een daling van de vuurwerkverkoop binnen de vakhandel teweeg heeft gebracht.

De vakhandelaren die Tweewieler de afgelopen weken heeft gesproken over hun vuurwerkverkoop geven allemaal hetzelfde beeld. Per consument is het aan vuurwerk bestede bedrag behoorlijk lager uitgevallen dit jaar. Dat levert een algemeen beeld op van een met meer dan tien procent gedaalde totaalverkoop.

Overigens is dit in tegenspraak met wat de vuurwerkleveranciers direct na de jaarwisseling naar buiten hebben gebracht. Deze spraken over een lichte groei in hun verkoop. Echter, daarbij gaat het om de verkoop aan de handel en niet aan de consument.
 

Reageer op dit artikel