nieuws

Spatbordtransfers met QR-code van Fietsplus en BikeLife

Retailing

Spatbordtransfers met QR-code van Fietsplus en BikeLife

Sinds vorig jaar is Bikes & Retail, de overkoepelende organisatie achter onder andere BikeLife enFietsplus aan het experimenteren met QR-codes. Zij bieden nu spatbordtransfers aan met een QR-code,

HEESCH – Sinds vorig jaar is Bikes & Retail, de overkoepelende organisatie achter onder andere BikeLife enFietsplus aan het experimenteren met QR-codes. Zij bieden nu spatbordtransfers aan met een QR-code,

“Bij Bikes & Retail waren de visitekaartjes van de medewerkers al voorzien van QR-codes. Daarnaast hebben wij gekeken of wij ook promotionele artikelen konden voorzien van QR-codes”, aldus Perry Jansen directeur van Bikes & Retail. Al snel was het idee geboren om ook de spatbordtransfers van de formules te voorzien van QR-codes.

Scanbare QR-code in klein formaat
“Wij hebben deze opdracht neergelegd bij onze vaste leveranciers. Wij hebben hierbij als harde voorwaarde gesteld dat de transfers niet groter mochten worden en dat de QR-code niet overheersend aanwezig mocht zijn. Met andere woorden, de QR-code moest worden geprint in een zeer klein formaat. Na een zoektocht onder de diverse leveranciers hebben wij een nieuwe leverancier gevonden die het is gelukt om scanbare QR-codes te printen op spatbordtransfers. Voor ons zusterbedrijf Bikes & Stores hebben wij dan ook inmiddels spatbordtransfers met QR-code latenmaken”, aldus Perry Jansen.

Bij een QR-code word de URL gecodeerd tot een QR-code, die wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.
 

Reageer op dit artikel