nieuws

NuVinci, Michelin, Batavus en Van Raam winnen Fiets Innovatie Award 2012

Retailing

NuVinci, Michelin, Batavus en Van Raam winnen Fiets Innovatie Award 2012

Bij de openingsceremonie van de FietsVAK 2012 de vier winnaars van de Fiets Innovatie Award 2012 bekendgemaakt. Voor het eerst in 7 jaar heeft een binnenband de award binnen gesleept.

AMSTERDAM – Bij de openingsceremonie van de FietsVAK 2012 de vier winnaars van de Fiets Innovatie Award 2012 bekendgemaakt. Voor het eerst in 7 jaar heeft een binnenband de award binnen gesleept.

David Witters van Michelin, dat de Fiets Innovatie Award 2012 wint met de Protek Max binnenband, meldde terecht het memorabele feit dat voor het eerst een binnenband deze award in de wacht sleept. Niet alleen is de band een ware innovatie en dus een interessant product voor consumenten, ook voor dealers is de binnenband een product dat extra omzet creëert.

Juryvoorzitter Kees Peereboom van RAI Vereniging meldde dat er veel verlichtingsproducten bij de inzendingen waren en natuurlijk veel componenten voor e-bikes, zoals de award winnende uitneembare accu in kettingkast van Batavus.

NuVinci Harmony voor de oudere e-bike gebruiker
Ook de winnende NuVinci Harmony is een functionele ontwikkeling met name voor de oudere fietser in combinatie met e-bikes, want zorgt dat de accu minder wordt belast. Ook de GoCab heeft elektrische trapondersteuning. Dat is erg handig voor het gebruik door kinderopvang- en buitenschoolse opvangorganisaties. De elektrische ondersteuning werkt zowel tijdens het voor- als achteruit fietsen.

Winnaars van de Fiets Innovatie Award 2012

  • NuVinci Harmony (van NuVinci), elektrisch, traploos schakelsysteem met automatische modus.
  • Protek Max binnenband (van Michelin Nederland NV), een uitermate lekbestendige binnenband. Zowel door het innovatieve ontwerp en de standaard geïntegreerde sealant, gemakkelijk te monteren en uitzonderlijk drukbehoudend stuurslot.
  • Uitneembare accu in kettingkast (van Batavus B.V.), vooral de plaatsing van de accu leidt bij dit product tot een verlaagd zwaartepunt hetgeen de rijbalans verbeterd.
  • GoCab (van Van Raam), fietstaxi met elektrische ondersteuning om 8 kinderen te kunnen vervoeren. Speciaal ontwikkeld voor Buiten Schoolse Opvang en kinderopvang.
     
Reageer op dit artikel