nieuws

Nieuwe investeerder treedt aan bij Biketec Flyer

Retailing

Nieuwe investeerder treedt aan bij Biketec Flyer

Flyer fabrikant Biketec maakt zich op voor steviger concurrentie. EGS Beteiligungen AG treedt toe als investeerder die tevens de verdere groei van de e-bike pionier moet financieren.

HUTTWIL (Zwitserland) – Flyer fabrikant Biketec maakt zich op voor steviger concurrentie. EGS Beteiligungen AG treedt toe als investeerder die tevens de verdere groei van de e-bike pionier moet financieren.

De naam EGS doet de oude rotten in het fietsenvak denken aan de firma die in de jaren negentig een revolutionair schakelsysteem wilde lanceren. Maar dat is puur toeval, want EGS is hier een afkorting van de Ernst Göhner Stichting, de moedermaatschappij van EGS Beteiligungen AG.

EGS is voorkeurspartner voor Biketec
Voor Biketec is EGS Beteilungen AG de voorkeurspartner waar het gaat om een ondernemingsgeoriënteerde investeerder voor de lange termijn. Zoals Kurt Schär, algemeen directeur van Biketec AG benadrukt: “De Ernst Göhner Stichting wendt haar rente-inkomsten aan voor sociale en culturele doeleinden. Deze filantropische aanpak sluit aan bij de waarden en normen van ons bedrijf en was voor onze aandeelhouders de belangrijkste reden om EGS te verkiezen boven andere potentiële investeerders”.

De reden waarom Biketec, dat kortgeleden het 10-jarig bestaan vierde, überhaupt op zoek was naar een investeerder komt door de snelle groei: in 2011 zijn meer dan 50.000 Flyers verkocht met, voor het eerst, een omzet van meer dan 100 miljoen Zwitserse frank. De nieuwe partner/financier versterkt het eigen vermogen en zorgt voor bestendigheid tegen de overnamehonger van grotere spelers.

Biketec management ongewijzigd
Concreet heeft EGS 40% van het uitstaande aandelenkapitaal van Biketec AG verworven. Het uitvoerend management van de e-bike fabrikant ondergaat geen wijzigingen ten gevolge van deze transactie en blijft in handen van de oprichters Kurt Schär (CEO) en Hans Furrer (Manager Productie) en de andere leden van het managementteam:Yvonne Breuers (Financiën) en Simon Brülisauer (Toerisme en Events).
 

Reageer op dit artikel