nieuws

Mountainbike parcours van 240 kilometer

Retailing

Mountainbike parcours van 240 kilometer

Mountainbikers kunnen hun hart ophalen in Zeeuws-Vlaanderen nu er op 21 januari een nieuw mountainbikenetwerk is geopend. Mountainbikers hebben er de beschikking hebben over een parcours met een totale lengte van 240 kilometer. Zeeuws-Vlaanderen wil zich op deze manier op de kaart zetten bij mountainbikers.

DOMBURG – Mountainbikers kunnen hun hart ophalen in Zeeuws-Vlaanderen nu er op 21 januari een nieuw mountainbikenetwerk is geopend. Mountainbikers hebben er de beschikking hebben over een parcours met een totale lengte van 240 kilometer. Zeeuws-Vlaanderen wil zich op deze manier op de kaart zetten bij mountainbikers.

Het nieuwe mountainbikenetwerk, officieel geopend door gedeputeerde Ben de Reu, verbindt de zes routes in de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Elke gemeente heeft zijn eigen MTB-route, met lengtes die variëren van 35 tot 47 kilometer. Elke route is voor minstens de helft off-road, voor mountainbikers de ultieme uitdaging.

Routes door cultuurhistorisch landschap
“Het mountainbikenetwerk ontsluit veel paden in Zeeuws-Vlaanderen welke vroeger een belangrijke rol speelden als verbindingsroute maar bijvoorbeeld ook als smokkelpad. Nergens in Zeeland is zo’n structuur van oude landwegen en kerkepaden nog bewaard gebleven zoals dit in Zeeuws-Vlaanderen het geval is. Dat we nu routes door dit cultuurhistorische landschap hebben mogen leggen is uniek en is iets waar we zuinig en trots op mogen zijn”, aldus Reinder de Jong, projectleider van het Routebureau Zeeland (onderdeel van Promotie Zeeland Delta).
 

Reageer op dit artikel