nieuws

LithoRec start recycling lithium batterijen

Retailing

LithoRec start recycling lithium batterijen

In het kader van het LithoRec-project heeft de Duitse firma Chemetall GmbH onlangs de eerste pilot fabriek voor de recycling van lithium batterijen geopend. Een belangrijk doel van het LithoRec project is het ontwikkelen en het testen van industriële recyclingtechnologieën voor lithium-ion batterijen die gebruikt worden in elektrische voertuigen, waaronder e-bikes.

LANGELSHEIM (Dld) – In het kader van het LithoRec-project heeft de Duitse firma Chemetall GmbH onlangs de eerste pilot fabriek voor de recycling van lithium batterijen geopend. Een belangrijk doel van het LithoRec project is het ontwikkelen en het testen van industriële recyclingtechnologieën voor lithium-ion batterijen die gebruikt worden in elektrische voertuigen, waaronder e-bikes.

Het hoofdkantoor van Chemetall GmbH gevestigd in Frankfurt, is onderdeel van een internationaal netwerk van ongeveer 40 dochterondernemingen en geassocieerde bedrijven. Sinds 2004 is Chemetall is onderdeel van het Amerikaanse Rockwood Holdings, Inc.

Chemetall levert producten en processen voor de chemische behandeling van metalen oppervlakten en kunststoffen, evenals voor diverse fijne chemicaliën zoals lithium en cesium verbindingen.

De Langelsheim faciliteit wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan de recycling van lithiumbatterijen en als onderdeel van een allesomvattend recycling concept. Er bestaan op dit moment geen nationale opvangsystemen of ervaringen in de recycling methoden voor lithium-ion batterijen ondanks dat elektrische voertuigen op het punt staan om grootschalig door te breken op de internationale markt.

Nakoming van EU-regelgeving
Tot nu toe waren recyclingprogramma’s allemaal gericht op li-ion accu’s voor draagbare elektronica. Volgens LithoRec recyclen ze voornamelijk kobalt en kleine hoeveelheden lithium. De nieuwe pilotfabriek zou voor de eerste maal “een recyclingefficiëntie van 50% bieden die geheel in lijn is met de EU-verordening 66/2006.”

Klik hier voor meer informatie over het LithoRec project.

 

Reageer op dit artikel