nieuws

KOGA levert voortaan met hybride truck

Retailing

KOGA levert voortaan met hybride truck

Koga maakt vanaf vandaag via haar transporteur Portena Logistiek uit Heerenveen gebruik van een noviteit in de transportsector voor het vervoer van fietsen naar de dealer: de hybride truck. De ambitie is om een gemiddelde CO2- en brandstofreductie te realiseren van 25%.

HEERENVEEN – Koga maakt vanaf vandaag via haar transporteur Portena Logistiek uit Heerenveen gebruik van een noviteit in de transportsector voor het vervoer van fietsen naar de dealer: de hybride truck. De ambitie is om een gemiddelde CO2- en brandstofreductie te realiseren van 25%.

Naast KOGA maken ook andere merken uit de Accell groep zoals Sparta en Batavus gebruik van een hybride truck om hun producten bij dealers te bezorgen. Op deze manier wordt ook de toeleveringsketen betrokken bij het verantwoord ondernemen.

Elektrisch rijden bij lage snelheid
De gebruikte truck is een Volvo, die een dieselmotor met een elektromotor combineert, waarbij de elektromotor wordt gebruikt bij het wegrijden vanuit stilstand en voor acceleratie tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt de dieselmotor geactiveerd. Wanneer de truck stopt, wordt de dieselmotor automatisch uitgeschakeld zodat onnodig stationair draaien wordt voorkomen.

De accu’s worden opgeladen met het vermogen dat wordt gegenereerd tijdens het remmen, waardoor dit systeem zeer geschikt is voor bedrijfscycli met herhaaldelijk stoppen en optrekken, zoals bij het afleveren van goederen in de binnenstad.
 

Reageer op dit artikel