nieuws

Importeur D’Ieteren Sport blij met overname Ultra Motor merken door Hero

Retailing

Importeur D’Ieteren Sport blij met overname Ultra Motor merken door Hero

De eind december bekend gemaakte overname van de e-bike merken van Ultra Motor door de grootste fietsfabrikant van India, Hero brengt geen verandering teweeg binnen de Benelux. D’Ieteren Sport blijft het Ultra Motor merk A2B vertegenwoordigen binnen Nederland en België en toont zich tevreden met de komst van Hero.

WAUTHIER-BRAINE (B) – De eind december bekend gemaakte overname van de e-bike merken van Ultra Motor door de grootste fietsfabrikant van India, Hero, brengt geen verandering teweeg binnen de Benelux. D’Ieteren Sport blijft het Ultra Motor merk A2B vertegenwoordigen binnen Nederland en België en toont zich tevreden met de komst van Hero.

Johan de Mulder die binnen D’Ieteren Sport verantwoordelijk is voor de verkoop binnen de Benelux, vertelt dat kort voordat de overname van Ultra Motor gerealiseerd was, men kennis had gemaakt met Hero. “In het kader van de overname heeft de Hero directie een bezoek gebracht aan D’Ieteren Sport. Daarbij lieten de Hero directeuren weten dat zij verheugd waren dat binnen zo’n belangrijke markt als de Benelux zij met D’Ieteren Sport een serieuze partner hebben."

“Voor ons geldt hetzelfde,” vervolgt De Mulder. “Wij zijn blij met Hero omdat dit bedrijf de competenties en de financiële armslag heeft om alle noodzakelijke ontwikkelingen voor de A2B e-bikes snel weer op de rit te krijgen. Hero is een bedrijf van wereldformaat en in India is Hero marktleider in meerdere segmenten, waaronder ook de elektrische scooter. Tijdens hun joint venture periode met Honda heeft Hero bewezen dat ze kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel voeren."

“Het neemt echter niet weg dat er enige vertraging is opgelopen, waardoor het ook een tijdje zal duren voordat de eerste A2B e-bikes onder Hero regie op onze markt zullen arriveren", zegt De Mulder verder. “De Metro, de Hybrid 24 en de Hybrid 26 hebben we reeds op voorraad. Ik hou er rekening mee dat de andere 2012 modellen wat later in het seizoen gaan komen. Daarbij gaat het om hernieuwde versies van de Edge, de Peak en de Ride.”

 

Reageer op dit artikel