nieuws

Grootste fietsfabrikant van India neemt Ultra Motor over

Retailing

Grootste fietsfabrikant van India neemt Ultra Motor over

LUDHIANA (India) – De grootste fietsfabrikant van India – Hero genaamd – heeft vlak voor de jaarwisseling tijdens een persconferentie bekend gemaakt Ultra Motor Ltd. over te nemen. Ultra Motor verkeerde sinds afgelopen november in surseance van betaling. De exclusieve Ultra Motor A2B e-bikes worden in Nederland en België door importeur D’Ieteren Sport op de markt gebracht.

LUDHIANA (India) – De grootste fietsfabrikant van India – Hero genaamd – heeft vlak voor de jaarwisseling tijdens een persconferentie bekend gemaakt Ultra Motor Ltd. over te nemen. Ultra Motor verkeerde sinds afgelopen november in surseance van betaling. De exclusieve Ultra Motor A2B e-bikes worden in Nederland en België door importeur D’Ieteren Sport op de markt gebracht.

Een dochteronderneming van Hero die zich vooral richt op de produktie, marketing en verkoop van e-scooters – Heroeco genaamd – heeft alle resterende bedrijven van Ultra Motor overgenomen. Voor de surseance van betaling had Ultra Motor Ltd. haar dochteronderneming in Taiwan die de elektromotoren voor de e-bikes produceert, al verkocht. Wat Heroeco nu heeft overgenomen zijn twee distributiebedrijven; een in Duitsland en een in Amerika. Daarnaast betreft het twee dochterondernemingen waaronder Ultra Motor’s e-bikes business valt, inclusief de lijn A2B elektrische fietsen. Tevens heeft Heroeco alle bestaande voorraden gekocht.

Naveen Munjal, algemeen directeur van Heroeco Vehicles Pvt Ltd. vertelde tijdens de persconferentie dat de productie van de Ultra Motor e-bikes binnen 6 tot 8 maanden verplaatst wordt naar India. Deze productie vindt nu plaats in China. Daarnaast maakte deze jongste telg van de familie Munjal – eigenaar van Hero en alle daartoe behorende bedrijven – dat men significante investeringen zal doen in de ontwikkeling en productie van elektrische fietsen.

Heroeco produceert jaarlijks 900.000 fietsen in India en 65.000 e-scooters. Met de overname van Ultra Motor verschaft het Indiase bedrijf zich toegang tot 22 markten waar de A2B e-bikes worden verkocht via importeurs. Daaronder dus ook Nederland en België via D’Ieteren Sport.
 

Reageer op dit artikel